shqip

 1. Poshnjari

  Java ne Shqip 2019-05-08

  Per te gjitha ata qe deshirojn qe te mesojne artin e programimit Java, Introduction to Java Programmng eshte nje liber shume i mire. Introduction to Java Programmng eshte nje liber qe shpjegon ne nemyre te hollesishme se si mund te mesnoni Java. Libri per mesimin Java eshte ne gjuhen shqipe.
 2. Exp

  Dashuri e pamposhtur në luftë - Eros anikate mahan

  Kjo pjesë është marrë nga tragjedia "Antigona" e Sofokliut, një ode, për dashurinë. Në greqishten e lashtë Ἔρως ἀνίκατε μάχαν, Ἔρως, ὃς ἐν κτήμασι πίπτεις, ὃς ἐν μαλακαῖς παρειαῖς νεάνιδος ἐννυχεύεις, φοιτᾷς δ᾽ ὑπερπόντιος ἔν τ᾽ ἀγρονόμοις αὐλαῖς: καί σ᾽ οὔτ᾽ ἀθανάτων φύξιμος οὐδεὶς οὔθ᾽...
 3. Shefi

  Fjalori i gjuhës shqipe nga Konstandin Kristoforidhi

  Fjalori i Gjuhës Shqipe nga Konstandin Kristoforidhi Në Athinë Shtypur P. D. Sakerariu 1904 Babai i gjuhës shqipe Konstandin Kristoforidi, botoi në Athinë Fjalorin e Gjuhës Shqipe. Është një nga veprat më të mëdha të tij, e cila zgjati 20 vjet. Është botuar me alfabetin grek, dhe është me të...
 4. Exp

  Bobollaqe?!

  Një fjalë tjetër kjo që të vë buzën në gaz:cwl::giggle: Bobollaqe :lol: Për ata që nuk e dinë për çfarë bëhet fjalë. Janë ca petulla të vogla dhe të rrumbullakta si qofte, që mund të haen ashtu siç janë apo t'i shoqërosh me mjaltë apo shurup apo sheqer. Këto lloj petullash e kanë orgjinën nga...
 5. Exp

  Materjale të ndyshme

  Common Lexic in Romanian and Albanian. - Dan Ungureanu Fjalor i zhargoneve dhe eufemizmave
 6. Shefi

  Ne vetëm fitojmë dhe bëjmë para.

  Gjuha që flasim krijon botën dhe botëkuptimin tonë. Marr shkas nga një bisedë në anglisht që dëgjova para pak kohëve për të bërë një krahasim midis gjuhëve të ndryshme. Në anglisht earn money = fitoj para & win money = fitoj para. Pra gjuha shqipe paska një handikap, pasi ne përdorim të njëjtën...
Top