• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Çfarë është d.tube

Shefi

Administrator
#1
Çfarë është d.tube
d.tube është një platformë alternative e youtube-it pasi google, xhelati i internetit, nëse ke një video
apo një mendim ndryshe nga politika e fshehtë e saj të penalizon për të mos e marrë më veten.
Por edhe nëse nuk të penalizon, të demonetizon videot dhe kështu të rrënon ekonomikisht.
Po zgjatem qëllimisht për këtë çështje pasi janë këto arsyet që dtube u krijua. Politika e padeklaruar e
google është ajo e "Politikisht Korrekt" që me fjalë të tjera do të thotë të shtrembërojmë faktet sepse nuk na pëlqejnë.
Përfundimisht në youtube mund të kesh video pro shumë politikave liberale etj etj pjesë e politikisht korrekt,
por nëse dikush është konservativ, apo pro Trump-it konsiderohet nxitje urrejtje dhe mund të të hiqet videoja
apo të demonetizohet. Siç ishin videot humoristike të pewdiepie. Pasi tani as humori nuk lejohet.
Shumë vetave iu janë mbyllur edhe kanalet.

Thënë gjithë këto, ishte e domosdoshme lindja e një platforme të re që nuk te censuron dhe të lejon lirinë e fjalës.
Edhe dtube të mundëson të ardhura nga videot, dhe ka një sistem krejtësisht ndryshe, dhe pagesat bëhet me kriptomonedhë.
Personalisht nuk e provuar pasi momentalisht nuk mund të them se videoja është domaini im, por këshilloj të gjithë ata që
kanë kanale në youtube t'i ngarkojnë edhe ketu videot. Pasi me të vërtetë mendoj se ja vlen.
We need different streams of income - Kemi nevojë për shumë rrëke të ardhurash
d.tube
 
Last edited:

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Çfarë është d.tube
d.tube është një platformë alternative e youtube-it pasi google, xhelati i internetit, nëse ke një video
apo një mendim ndryshe nga politika e fshehtë e saj të penalizon për të mos e marrë më veten.
Por edhe nëse nuk të penalizon, të demonetizon videot dhe kështu të rrënon ekonomikisht.
Po zgjatem qëllimisht për këtë çështje pasi janë këto arsyet që dtube u krijua. Politika e padeklaruar e
google është ajo e "Politikisht Korrekt" që me fjalë të tjera do të thotë të shtrembërojmë faktet sepse nuk na pëlqejnë.
Përfundimisht në youtube mund të kesh video pro shumë politikave liberale etj etj pjesë e politikisht korrekt,
por nëse dikush është konservativ, apo pro Trump-it konsiderohet nxitje urrejtje dhe mund të të hiqet videoja
apo të demonetizohet. Siç ishin videot humoristike të pewdiepie. Pasi tani as humori nuk lejohet.
Shumë vetave iu janë mbyllur edhe kanalet.

Thënë gjithë këto, ishte e domosdoshme lindja e një platforme të re që nuk te censuron dhe të lejon lirinë e fjalës.
Edhe dtube të mundëson të ardhura nga videot, dhe ka një sistem krejtësisht ndryshe, dhe pagesat bëhet me kriptomonedhë.
Personalisht nuk e provuar pasi momentalisht nuk mund të them se videoja është domaini im, por këshilloj të gjithë ata që
kanë kanale në youtube t'i ngarkojnë edhe ketu videot. Pasi me të vërtetë mendoj se ja vlen.
We need different streams of income - Kemi nevojë për shumë rrëke të ardhurash
d.tube
Po shikoj qe tashme siti nuk ka asgje. There's nothing here, yet.
 

Shefi

Administrator
#3
Po shikoj qe tashme siti nuk ka asgje. There's nothing here, yet.
Nuk ka shumë kohë por dhe dtube falimentoi. Plaformat e këtij lloji kanë shumë shpenzime dhe kanë nevojë për investime të jashtme të mbijetojnë pasi kostot e funksionimit nuk përballohen. Akoma dhe youtubi që është monopol dhe që ka shumë të ardhura, flitet që për shumë vite rradhazi del me humbje dhe reklamat e videove nuk i mbulojnë 100% kostot e tyre por google përdor të ardhurat nga adsense për ta mbajtur gjatë.
Dhe youtube sa vjen dhe rritet dhe bashkë me të edhe shpenzimet.
main-qimg-48917334d4cb76fa3581a6e46e00e476-c.jpg
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#4
Nuk ka shumë kohë por dhe dtube falimentoi. Plaformat e këtij lloji kanë shumë shpenzime dhe kanë nevojë për investime të jashtme të mbijetojnë pasi kostot e funksionimit nuk përballohen. Akoma dhe youtubi që është monopol dhe që ka shumë të ardhura, flitet që për shumë vite rradhazi del me humbje dhe reklamat e videove nuk i mbulojnë 100% kostot e tyre por google përdor të ardhurat nga adsense për ta mbajtur gjatë.
Dhe youtube sa vjen dhe rritet dhe bashkë me të edhe shpenzimet.
View attachment 163
Ka edhe platforma të tjera që ecin mirë, metacafe, breake, dailmotiin a diçka e tillë etc.
 

Shefi

Administrator
#5
Ka edhe platforma të tjera që ecin mirë, metacafe, breake, dailmotiin a diçka e tillë etc.
Ka por jam mëse i bindur që dhe keto nuk janë faqe që i mbulojnë vetë 100% shpenzimet, nga reklamat por kanë sponsor apo të ardhura të tjera...
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#6
Ka por jam mëse i bindur që dhe keto nuk janë faqe që i mbulojnë vetë 100% shpenzimet, nga reklamat por kanë sponsor apo të ardhura të tjera...
Ajo eshte tjeter gje, por nje kerkim te shpejte qe bera metacafe ka nga 2003. veoh ka qe nga viti 2004. kurse kjo d.tube falimentoi pa u hapur.
 

Shefi

Administrator
#7
Ajo eshte tjeter gje, por nje kerkim te shpejte qe bera metacafe ka nga 2003. veoh ka qe nga viti 2004. kurse kjo d.tube falimentoi pa u hapur.
Ka disa arsye për këtë. Psh unë kam dëgjuar se ka sajte (jo me video) që mund të paguajnë 5k euro në muaj apo dhe në javë për të qënë online, hosti dhe të tjera shpenzime. Dhe këto para nuk janë pak pasi deri në fund të vitit shifrat bëhen marramëndëse. Megjithatë tani që e pashë, qënka online përsëri. Tregon sesa $ ka gjeneruar çdo video.
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#8
Ka disa arsye për këtë. Psh unë kam dëgjuar se ka sajte (jo me video) që mund të paguajnë 5k euro në muaj apo dhe në javë për të qënë online, hosti dhe të tjera shpenzime. Dhe këto para nuk janë pak pasi deri në fund të vitit shifrat bëhen marramëndëse. Megjithatë tani që e pashë, qënka online përsëri. Tregon sesa $ ka gjeneruar çdo video.
Mua përsëri nuk mee hapet. Mos e ka bllokuar per shqipërinë?