• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Abetaret e gjuhët shqipe

Exp

Administrator
#1
Siç mund ta keni kuptuar një nga temat kryesore që merret shqipopedia është fusha e gjuhësisë dhe albanologjisë.
Gradualisht do shtohen artikuj dhe materjale që kjo kategori të jetë sa më e plotësuar.

ALFABETARE PROVIZORE SHQIPTARE - ΠΡΟΧΕΙΡΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟΝ është abetarja e parë shqiptare e botuar më 1844 nga Naum Veqilharxhi. http://www.shqipopedia.org/gjuhesi/abetaret-e-gjuhes-shqipe
 

Exp

Administrator
#6
ndryshimi është te gërmat speciale që nuk i ka alfabeti latin. Megjithatë ajo që më pëlqen këtu është se përveç rr-së, shkronjat janë
tek dhe jo bashkime. dhe teknikisht ky alfabet ka shumë shkronja se ai që kemi tani, se bashkimet e shkonjave nuk krijojnë shkonjë më vete por një fonemë. kisha bërë një shkrim për këtë vite më parë po e gjeta do e postoj.
 

Exp

Administrator
#7
i vetmi problem që do kishim po të kishim këto sot, do ishte te tastjera dhe tek kodi ASCII