• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Census deri ne 1970

Shefi

Administrator
#1
Census historik statistikor sipas gjuhës amtare të popullsisë që nuk kanë lindur në SHBA

Viti................1970 1960 1950 1940 1930 1920 1910
Albanian.....7,528 7,297 (NA) (NA) 7,586 5,515 2,312

census.gov/history/pdf/1910mothertongue.pdf

.....................................................1990 2000 Ndyshimi 1990 to 2000
Albanian.................................47,710 113,661 +65,951

pra 10 vjeçarin e parë në Amerikë kanë shkuar mbi 65 mijë shqiptarë
dhe meqënëse mendohet se janë rreth 200 mijë shqiptarë në Amerikë
numri i shqiptarëve të emigruar atje që nga vitet 90 duhet të jetë 100 deri 150 mijë vetë
 
Last edited:

Exp

Administrator
#3
Një sek, kjo është censurë sipas shqipes apo çfarë?
:cwl:censurë thote
census eshte numerimi i popullsise dhe ai eshte numri i shqiptareve qe flasin shqip ne shtepi.
(dmth pa llogaritur shqiptaret qe nuk flasin shqip)