• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Cfare rezultatesh dalin në Google nese kerkojme fjalen Idiot

Poshnjari

Administrator
Staff member
#1
Shpesh herë kërkojmë në Google për kuptimin e fjalëve të veçanta. Dhe Google në shumicën e rasteve na jep rezultatet e duhura. Por kohët e fundit është bërë një fjalë virale. Ajo është fjala Idiot. Interesante dhe ajo që e ka bërë virale këtë fjalë është se nëse kërkojmë fjalën idiot në Google image rezultatet e para shfaqin presidentin aktual të amerikës Donald Trump.
Si mendoni është një lojë e Google apo disa kanë punuar fortë për tu rankuar të parët në Google image?
 

Shefi

Administrator
#2
Po pra, siç dhe e kemi biseduar google po bëhet gogoli i internetit dhe ka marrë drejtimin e gabuar pasi jo vetëm që ndjek politikat ekstreme të majta por ndërhyn edhe manualisht për ndryshimin e rezultateve që të realizojë qëllimet e saj duke bërë abuzime dhe censurime në mënyrë flagrante.
Facebook dhe Google e shohin se shumë krijues kanë ndikim dhe influencë dhe duan me çdo kusht ti ndalojnë ata, duke i bllokuar apo rrënuar ekonomikisht. Adpocalipse, kështu u quajt vjet heqja e shumë reklamave nga youtube, filloi për të rrëzuar Pewdiepie, personin nr një të youtube-it
Tjetër ndikim që google bën përveç faktit që nuk të rankon siç duhet janë edhe google autocomplete query. Përveç kësaj po investohen me miliona dollarë nga të dy gjigandët e internetit që të financojnë video që janë komform propaandës së tyre.
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#3
Po pra, siç dhe e kemi biseduar google po bëhet gogoli i internetit dhe ka marrë drejtimin e gabuar pasi jo vetëm që ndjek politikat ekstreme të majta por ndërhyn edhe manualisht për ndryshimin e rezultateve që të realizojë qëllimet e saj duke bërë abuzime dhe censurime në mënyrë flagrante.
Facebook dhe Google e shohin se shumë krijues kanë ndikim dhe influencë dhe duan me çdo kusht ti ndalojnë ata, duke i bllokuar apo rrënuar ekonomikisht. Adpocalipse, kështu u quajt vjet heqja e shumë reklamave nga youtube, filloi për të rrëzuar Pewdiepie, personin nr një të youtube-it
Tjetër ndikim që google bën përveç faktit që nuk të rankon siç duhet janë edhe google autocomplete query. Përveç kësaj po investohen me miliona dollarë nga të dy gjigandët e internetit që të financojnë video që janë komform propaandës së tyre.
Dhe problem është edhe fakti që nuk mund t'i kapësh me ligj. Është një çështje shumë e ndërlikuar.