• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Fjalë të çuditshme...

Exp

Administrator
#25
Fjala robot, vjen nga çekishtja robota që do të thotë punëtor, e cila vjen nga rusishtja rabót (робот) që do të thotë punë.
 

Exp

Administrator
#27
Kë fjalë dini dhe përdorni për këtë trimin këtu.
kandar-pallenxe-zigj.JPG

Unë di tre dhe i përdor që të treja. Dini ndonjë tjetër ju?
kandar me etimologji nga turqishtja kantar
pallënxë me etimologji nga italishtja balanzo (balanco)
zigj me etimologji nga greqishtja ζύγι (zigji) (më duket se zigj është ai me pjatë por nejse)
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#28
Kë fjalë dini dhe përdorni për këtë trimin këtu.
View attachment 213

Unë di tre dhe i përdor që të treja. Dini ndonjë tjetër ju?
kandar me etimologji nga turqishtja kantar
pallënxë me etimologji nga italishtja balanzo (balanco)
zigj me etimologji nga greqishtja ζύγι (zigji) (më duket se zigj është ai me pjatë por nejse)
Quhet edhe peshore me etimologji nga shqipja peshë.