• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Fjalor italisht shqip

Exp

Administrator
#1
Fjalori italisht shqip i shqipopedias është një nga projeket më të mëdha, aty do gjeni mbi 9000 fjalë dhe shqiptime, mësime me zë dhe me video për gjuhën kulturën dhe traditën e Italisë. Te portali i gjuhës italiane keni për të gjetur edhe një punim të madh që kemi bërë fjalët e përbashkëta që gjuha shqipe ka me gjuhën italiane.
Gjithashtu aty keni dialogë, filma dhe shumë informacione të tjera. Që të shkoni te fjalori klikoni ketu fjalor italisht shqip


Gjuha italiane

Informacione të përgjithshme

Gjuhë zyrtare: Itali, Zvicër, San Marino, Vatikan,
Si gjuhë e dytë: Sardenjë, Jugosllavi
Popullsia: 75 milionë banorë
Prejardhja: Kjo gjuhë e ka prejardhjen nga latinishtja.
Alfabeti: Latin me 21 shkonja.
Gjuha italiane konsiderohet si gjuha më e bukur në botë, dhe përveç Italisë është një nga katër gjuhët zyrtare të Zvicrës. Përdoret gjerësisht nga banorët e SHBA-së, Argjentinës, Kanadasë dhe Bazilit.
Italia ishte atdheu i gjuhës latine dhe i Perandorisë Romake (500 para Krishtit – 576 pas Krishtit)
 
Last edited by a moderator: