• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Frymëmarrja e duhur të ndryshon jetën

Exp

Administrator
#1
Frymëmarrja nga goja është problem shumë i madh, dhe njerëzit duhet të mësojnë apo rimësojnë marrjen e frymës nga hunda. Marrja frymë nga goja ka probleme serioze për shëndetin, dhe në video më poshtë sygjerojnë mbylljen e gojës me ngjitës gjatë natës është ndihmë e madhe akoma dhe për ata që marrin frymë nga hunda.

(ndoshta na duhet ndonjë nënkategori për çështjet shëndetësore por për momentin po e lëmë këtu...)
 
Last edited:

Exp

Administrator
#3
Frymëmarrja nga goja mund të ndyshojë edhe formën e nofullës apo të kafkës.
Pra ky çuni në moshën 10 vjeçare i dhuruan një lloj hamsteri (gerbil) dhe ai kishte alergji nga ky megjithatë vazhoi ta mbante në dhomë.
Kjo alergji bëri që të marrë frymë nga goja dhe kjo gjë gradualisht ndyshon kockën e kafkës që quhet maksilla (maxilla) dhe bëri që nofulla e poshtme të mos zhvillohet dhe të jetë e futur.
 

Exp

Administrator
#4
Probleme të tjera që shkaktohen janë, apnia, dhembje nofulle, dhembje koke, gërhitja, probleme me dhëmbët, kërrusja etj etj...