• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Fushatë reklamimi në fëbë

Shefi

Administrator
#1
Facebook-u është ai vendi ku janë të gjithë njerëzit. Dhe çfarë kërkojmë ne? -trafik, si e duam? të mirë e të lirë...

Meqë ashtu janë punët dhe na nevojiten ca informacione u desh me bo një fushatë të shkurtër reklamimi.
Gjeta postimin me të pëlqyer te faqja dhe thashë thjesht t'i bëja një boost, dmth një shtytje promovuese me pagesë nga fb.
Pra do shikoja opsionet dhe pashë që nëse doja të arrija deri në 100mijë persona nevojiteshin 40$

$40 Estimated people reached
42,000-110,000 people per day


Reklama do ishte vetëm për një ditë sepse sa më shumë të rrijë online as më shumë të holla duhen për të kapur të njëjtën audiencë.
Plus që ndoshta vetë fejsbuku e rrit tarifën që të mos rrijë e njëjta reklamë që të mos lodhet vizitori, por nëse këmbëngulni ska gjë jo, ju do paguani.
Gjithashtu vlen për t'u përmendur se jo të gjitha fushatat janë njëlloj, pasi tjetër gjë është nëse reklamon një video, e cila si qëllim parimor
ka shikimin e videos, tjetër gjë nëse dëshiron që faqja të marrë pëlqime, tjetër nëse kërkon trafik dhe tjetër nëse ke produkte për të shitur.

Pra si fillim dhe duhet të kemi parasysh që ky postim në mënyrë organike ishte mjaft i pëlqyer, dhe kjo gjë e rrit më shumë audiencën dhe e ul
koston. Nëse një reklamë nuk ka angazhim nga përdoruesit, do të thotë që nuk është e pëlqyeshme dhe e rrit koston, pasi 'lufton' për të kapur
vendin në ankandin që bëhet.

Pra të shikojmë rezultatet e fushatës blic 24orëshe.

108,748 impresione
91,556 personave iu shfaq reklama (People Reached)
50,508 angazhime (Post engagements)
31,225 persona panë të paktën 10 sekonta

1200 pëlqime
35 komente
81 shpërndarje

96.9% celular
3.1% desktop

Demografika
20.2% Femra
79.8% Meshkuj
Meshkuj klikuan 81% (25,347)/ iu shfaq 80% (72,871) angazhimi 34%
Femra klikuan 19% (5,808)/ iu shfaq 20% (18,478) angazhimi 31%
kosto $0,44 për 1,000 personave që iu shfaq
kosto $0,88 për 1,000 personave që e klikuan
17,000 impresione të humbura (~18%)
50% të atyre të iu shfaq reklama e klikuan

një pëlqim i statusit kushtoi 0.033 cent
46,000 shikues unikë me 1200 pëlqime i bie 2.6% të personave që e panë e pëlqyen
80% e audiencës ishin meshkuj edhe 20% femra, klikshmëria qe pothuasje e barabartë 34-31%

duhet theksuar se edhe pse pati kaq shumë angazhim nuk u bënë shumë pëlqime të faqes por nja 20,
por këto nuk i fusim në kosto pasi ato lloj reklamash e kanë formatin të ndryshëm.
këto janë ekstra sepse i bie $2 një pëlqim faqeje pastaj.
kaq deri tani
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Facebook-u është ai vendi ku janë të gjithë njerëzit. Dhe çfarë kërkojmë ne? -trafik, si e duam? të mirë e të lirë...

Meqë ashtu janë punët dhe na nevojiten ca informacione u desh me bo një fushatë të shkurtër reklamimi.
Gjeta postimin me të pëlqyer te faqja dhe thashë thjesht t'i bëja një boost, dmth një shtytje promovuese me pagesë nga fb.
Pra do shikoja opsionet dhe pashë që nëse doja të arrija deri në 100mijë persona nevojiteshin 40$

$40 Estimated people reached
42,000-110,000 people per day


Reklama do ishte vetëm për një ditë sepse sa më shumë të rrijë online as më shumë të holla duhen për të kapur të njëjtën audiencë.
Plus që ndoshta vetë fejsbuku e rrit tarifën që të mos rrijë e njëjta reklamë që të mos lodhet vizitori, por nëse këmbëngulni ska gjë jo, ju do paguani.
Gjithashtu vlen për t'u përmendur se jo të gjitha fushatat janë njëlloj, pasi tjetër gjë është nëse reklamon një video, e cila si qëllim parimor
ka shikimin e videos, tjetër gjë nëse dëshiron që faqja të marrë pëlqime, tjetër nëse kërkon trafik dhe tjetër nëse ke produkte për të shitur.

Pra si fillim dhe duhet të kemi parasysh që ky postim në mënyrë organike ishte mjaft i pëlqyer, dhe kjo gjë e rrit më shumë audiencën dhe e ul
koston. Nëse një reklamë nuk ka angazhim nga përdoruesit, do të thotë që nuk është e pëlqyeshme dhe e rrit koston, pasi 'lufton' për të kapur
vendin në ankandin që bëhet.

Pra të shikojmë rezultatet e fushatës blic 24orëshe.

108,748 impresione
91,556 personave iu shfaq reklama (People Reached)
50,508 angazhime (Post engagements)
31,225 persona panë të paktën 10 sekonta

1200 pëlqime
35 komente
81 shpërndarje

96.9% celular
3.1% desktop

Demografika
20.2% Femra
79.8% Meshkuj
Meshkuj klikuan 81% (25,347)/ iu shfaq 80% (72,871) angazhimi 34%
Femra klikuan 19% (5,808)/ iu shfaq 20% (18,478) angazhimi 31%
kosto $0,44 për 1,000 personave që iu shfaq
kosto $0,88 për 1,000 personave që e klikuan
17,000 impresione të humbura (~18%)
50% të atyre të iu shfaq reklama e klikuan

një pëlqim i statusit kushtoi 0.033 cent
46,000 shikues unikë me 1200 pëlqime i bie 2.6% të personave që e panë e pëlqyen
80% e audiencës ishin meshkuj edhe 20% femra, klikshmëria qe pothuasje e barabartë 34-31%

duhet theksuar se edhe pse pati kaq shumë angazhim nuk u bënë shumë pëlqime të faqes por nja 20,
por këto nuk i fusim në kosto pasi ato lloj reklamash e kanë formatin të ndryshëm.
këto janë ekstra sepse i bie $2 një pëlqim faqeje pastaj.
kaq deri tani
Interesante. Në disa testime që kam bërë edhe unë nuk kam qenë shumë i kënaqur nga reklamimi ne facebook, megjithëse kam patur një temë koherente dhe të kërkuar.
 

Shefi

Administrator
#3
mendoj se çdo fushatë është e veçantë dhe nuk mund të kenë të njëjtin rezultat me të tjerat.
Pra kur dikush shikon reklame me foto, e shikon dhe jeta vazhdon nëse çfarë kishte për të kuptuar e kuptoi.
por videoja e ka këtë të mirë, se nëse je tip kureshtar, do ta klikosh trekëndëshin për të parë se ça bëhet.
dhe duke pasur sa më shumë angazhime aq më e suksesshme del fushata