• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Mid'hat Frashëri

Shefi

Administrator
#1
Mid'hati është shumë gjëra një nga ato është puna dhe vepra e tij në fushën e Albanologjisë. Ka qënë kryetari i komitetit të Kongresit të Manastirit duke krijuar alfabetin e unifikuar të gjuhës shqipe, në 1912 ishte dhe firmëtari i Deklaratë së Pavarsisë. Në bashkëpunim me Kristo Luarasin botuan Kalendarin Kombëtar, por edhe shumë revista dhe gazeta. Bibloteka kombëtare shqiptare është bazuar pikërisht në biblotekën e tij, që kishte mbi 40 mijë libra.


(Është ndoshta i vetmi shqiptar që ka apostrof ' në emrin e tij:angel:)
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Mit'hati është shumë gjëra një nga ato është puna dhe vepra e tij në fushën e Albanologjisë. Duke qënë kryetari i komitetit të Kongresit të Manastirit duke krijuar alfabetin e unifikuar të gjuhës shqipe. Në 1912 ishte dhe firmëtari i Deklaratë së Pavarsisë. Në bashkëpunim me Kristo Luarasin botuan Kalendarin Kombëtar, por edhe shumë revista dhe gazeta. Bibloteka kombëtare shqiptare është bazuar pikërisht në biblotekën e tij, që kishte mbi 40 mijë libra.


(Është ndoshta i vetmi shqiptar që ka apostrof ' në emrin e tij:angel:)
Rregullo hyrjen se nuk s kuptova. Po emri Mit'hat është emri e vetëm me apostrof.
Ps. Ndryshova edhe titullin se e kishe shkruar Mid'hat Frashëri.
 

Shefi

Administrator
#3
E rikorrigjova pasi përfundimisht qënka me d dhe jo me t. Edhe unë e kam përdorur herë me d e herë me t.