• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Reklamimi në facebook

Shefi

Administrator
#1
Pas një fushate të vogël testimi dhe pas të dhënave që na u mundësuan dhe nga @Poshnjari dua të jap disa komente për reklamimin në facebook.
Për botën shqiptare të internetit në facebook, me rreth 1 milionë e 300 mijë përdorues, dhe me tarifat të ulëta që ka tregu shqiptar
mund të themi se dikush që ka ndërmend për të bërë një fushatë që fuqishme me 2500 -3000 euro e mbulon komplet hartën shqipfolëse.
Dhe në fakt është shumë lirë për të bërë të njohur brandin tënd, por për shumicën e sajteve është sasi e madhe parash pasi me kaq punëson
dikë për një vit rrjesht duke dyfishuar stafin e sajtit tënd (nëse je fillikat), shumëfishohen materialet gjithashtu, paguan shpenzimet e faqes, dhe të ngelet për ndonjë kafe. Pra për shumicën është një kosto e madhe, aq më tepër që në këto fushata nuk shitet gjë vetëm ndonjë pëlqim po more, apo vizitorë.

Përpara se të flasim për hollësitë e testimit tonë duhet përmendur se të gjitha këto janë relative, pasi janë shumë parametra që luajnë rol, duke u nisur
që nga dizanjo e reklamës, deri tek orari, apo edhe për sa ditë do e kesh online.

Fillojmë pra.
Nga reklamimi ynë në vizitorë u konvertuan 3.64% dhe gjithashtu u morën 0.25% pëlqime.
kostoja e çdo vizitori ishte 0.032 cent
kostoja e çdo pëlqimi ishte 0.476 cent
Sigursht nëse shpenzoni më shumë kostoja mund të jetë më e vogël pasi i merrni me shumicë.

(edhe njëherë po e përsërisim që këto janë me përafërsi, pasi dihet që algoritmi i "ndihmon" reklamat më tërheqëse apo ato të kanë më shumë reagime, duke bërë që çmimi i tyre të jetë edhe më i vogël. Ne po flasim për rastin konkret)

Dhe këto çmime për një faqe që nuk shet gjë janë të kripura pasi, nëse ecim me këtë çmimore, i bie që 1000 pëqime kushtojnë 476 euro, që është vërtetë shtrenjtë. Megjithatë dua theksoj edhe një herë që përsa i përket reklamimit të emrit tënd ja vlen, dmth të krijosh një emër me famë, vetëm me 1 euro 1 mijë vetë e shohin reklamën tënde.

Do të doja të dija mendimet tuaja për këtë çështje dhe nëse keni eksperimentuar...
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Faktikisht ëshë e vërtet nëse dëshiron vetëm njohje ia vlenë. Por desha të theksoj edhe atë që ke përmendur edhe ti. Se është shumë e rëndësishme që të luash me oraret për të kapur një audiencë më të madhe.
 

Shefi

Administrator
#3
Faktikisht ëshë e vërtet nëse dëshiron vetëm njohje ia vlenë. Por desha të theksoj edhe atë që ke përmendur edhe ti. Se është shumë e rëndësishme që të luash me oraret për të kapur një audiencë më të madhe.
Duhet luajur me oraret patjeter, psh pas orës 18:00 deri nga ora 23:00 për mendimin tim është koha më e duhet por, edhe kjo ka nevojë për një analizë përsa i përket audiencën kë kërkon të kapësh. Gjithashtu fundjava ka luhatjet e saj pozitive apo negative. Psh emicioni Fiks Fare ka reklamat më të shtrenjta pasi jo vetëm që është emisioni më i ndjekur në kanalin më të madh, por sepse është në orarin PRIME TIME.
Gjithashtu ka rëndësi teksi, fotografia, ngjyrat etj që ta bëjë reklamën më tërheqëse për vizitorin.
 

Shefi

Administrator
#4
Vlen gjithashtu për të përmendur, që nëse dikush do të tërheqë një numër të madh vizitorësh në sajtin e tij. Do ishte mirë të ndaheshin në disa ditë pasi nëse vijnë më mijëra vizitorë në të njëjtën orë, do të dalë faqja offline nëse nuk keni server të dedikuar. Mos u habisni shumë kompanive ju ka ndodhur kjo, pasi kanë patur një sajt kompani të thjeshtë pa trafik, bëjnë një fushatë reklamuese dhe faqja është down brenda disa orësh. Dëm i madh, pasi nëse do bëje shitje, nuk i bën, ata që erdhën nuk vijnë më, krijon një imazh të keq për kompaninë, dhe të gjitha këto i ke paguar me lekët e tua.:angry: