• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Respekte per kete baba, krijopn duar artificiale falas per femijet ne nevoje

Luka

Moderator
#1
Respekte per kete baba, krijopn duar artificiale falas per femijet ne nevoje


Fëmija i Michael, Caret, lindi pa dorën e djathtë. Këtë gjë prindërit e tij e dinin nga kur ishte 12 javësh. Por megjithëse Carter ia del mbanë me një dorë, dëshironte të kishte edhe tjetrën. Dhe kur djali 4vjaçari i Michael Campo i kërkoi që të krijonte një dorë, atëherë u «zgjua» dhe filloi punën.

Krijon për djalin e tij dorë me 3D Printer, tani i bën falas për fëmijë të tjerë.


Michael nuk ia kishte idenë se çfarë po bënte fillimisht. Ishte një kohë mësimi, provash dhe gabimesh. Si përfundim, kontaktoi e-NABLE, një grup vullnetarësh që janë ekspert për krijimin e duarve artificiale. Pas pak kohe, Michael krijojë dorën që donte për djalin e tij, por ndërkohë mori edhe një mision.

Si mund të mohosh buzëqeshjen që dhuron një dorë artificiale e «përsosur»?


Çdo dorë kushton nga 10 deri në 50 dollarë. Kështu pra, Michael bashkë me Carter filluan të krijonin duar edhe për fëmijë të tjerë që i kishin nevojë, por që nuk kishin parat e nevojshme. Biznesin e tyre e kanë quajtur “Claws From Carter” dhe krijojnë shumë modele të ndryshme të duarve artificiale, duke filluar nga super heronjtë deri tek grupet. Miachael shtoi një fidget spiner që ndriçon në errësirë tek modeli i fundit të dorës së Carter. Reagimet kanë qenë të mëdha dhe kanë dhuruar shumë buzëqeshje tek fëmijët që kanë ndihmuar. Dhe vullnetarët e e-NABLE thonë fjalët më të mira për ata. «Michael dhe Carter janë çka priste shoqëria jonë nga fillimi», shkruan Jen Owen, vullnetare.

Që të dy vazhdojnë misionin e tyre. Krijojnë duar për fëmijë të tjerë, por ndajnë edhe përvojën e tyre. Ndihmojnë familje të tjera të mësojnë që të krijojnë vetë duar artificiale me ndihmën e printerit tre demisional.


Burimi: Respekte per kete baba, krijopn duar artificiale falas per femijet ne nevoje
 

Exp

Administrator
#2
Printimi 3D është një nga shpikjet më të mëdha të shekullit, edhe pse nuk flitet shumë për të. Aplikimet e tij janë kudo. Mund të krijosh sende të thjeshta, mobilje, maketa, shtëpi apo dhe makina. Mundësitë janë pa fund. Madje në Amerikë doli ligj që ndalon printimin e armëve, pasi këto armë janë të pa-zbulueshme, dhe preventivat nuk janë në qarkullim për publikun.
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#3
Printimi 3D është një nga shpikjet më të mëdha të shekullit, edhe pse nuk flitet shumë për të. Aplikimet e tij janë kudo. Mund të krijosh sende të thjeshta, mobilje, maketa, shtëpi apo dhe makina. Mundësitë janë pa fund. Madje në Amerikë doli ligj që ndalon printimin e armëve, pasi këto armë janë të pa-zbulueshme, dhe preventivat nuk janë në qarkullim për publikun.
Po e kisha degjuar kete lajm.