• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

SHBA-të apo SHBA-ja

Exp

Administrator
#1
Shoh që gjithnjë e më shumë SHBA-ja është bërë SHBA-të:spoileralert:
Nuk më njoftoi njeri për këtë ndryshim por megjithatë është i gabuar dhe nuk do e përdor asnjëherë në shumës.
Themi Shtetet e Bashkuata të Amerikës dhe jo Shtetet e Bashkuara te Amerikave:tmi:
pra nëse do lakohet ose nuk do i shtojmë fare mbaresë ose duhet që t'i japim si mbaresë numrin njëjës pasi është një Amerikë.

Po për ata që duan të thonë, SHBA-të dhe SHBA-ve e kanë totalisht gabim,
por nëse këmbëngulin për numrin shumës atëherë duhet thenë ABSH-ve
Amerika e Bashkuar e Shteteve o_O:bhow::oh:
 

Exp

Administrator
#3
Kjo ndodh pasi në disa mendojnë që meqenëse janë shumë shtete atëherë duhet të marrë prapashtesën -të.
Epo këtu qëndron muhabeti, pasi
mbaresa -të është për gjininë femërore ndërsa për gjininë mashkullore është -t.
shtëpia - shtëpi (gjinia femërore)
shteti - shtetet (gjinia mashkullore)
Pra jo vetëm që i shtojnë mbaresë fjalës së gabur, por dhe mbaresa ështe e gabuar.
:wrong::tmi:
Pra si përfundim ka vetëm.
SHBA-ja, SHBA-në, SHBA-së. Numër shumës ska