• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Shqiptarë në gjermani

Exp

Administrator
#2
Shoqatat shqiptare zyrtare ne Gjermani

Bashkësitë shqiptare të zyrtarizuara në gjermani

Bashksia kulturore shqiptare e.V. -- 22305 Hamburg

Klubi shqiptar
1. Bajram Curri e.V. -- 12047 Berlin
2 F. Grejçevci -- 70794 Bernhausen
3. Jusuf Gervalla -- 30451 Hannover
4 Kaçaniku 90 -- 50825 Köln
5 Kosova e.V. -- 21109 Hamburg
6. Nurije Zekaj -- 45141 Essen

Klubi 'Kosova' -- 78224 Singen
Klubi kulturo sportiv gjermano-shqiptar 'Prishtina' -- 79506 Lörrach
Klubi Multikulturor Shqiptar -- 89075 Ulm


LDK - Lüneburg -- 21337 Lüneburg(1995-2000) e pa zyrtarizuar
Lidhja demokratike e shqiptareve në gjermani -- 45470 Mülheim/Ruhr
Lidhja e shoqatave kulturore shqiptare -- 76530 Baden-Baden
Lidhja shqiptare -- 76530 Baden-Baden
Liria -- 28237 Bremen

Qendra
1. e pavarur kulturore shqiptare "Rilindja" -- 80937 München
2. Informative kulturore Kosova 'LDK' e.V. -- 12055 Berlin /- 21077 Hamburg/ - 70173 Stuttgart
3. Informative kulturore shqptare "Emin Duraku" -- 40223 Düsseldorf

Shoqata shqiptare
1. "2 Korriku" -- 59846 Sundern
2. '2 Korriku' -- 97980 Bad Mergentheim
3. '7 Shtatori' -- 42289 Wuppertal
4 '7 Shtatori' -- 73642 Welzheim
5 'Agimi' -- 78532 Tuttlingen
6 'Alternativa Kosovare' -- 53227 Bonn-Beuel
7. 'Bardhosh Gërvalla' -- 71640 Ludwigsburg
8. 'Dardania' -- 68199 Mannheim
9. 'Dardania' Würzburg -- 97225 Retzbach
10. 'Drita' -- 72070 Tübingen
11. e punëtorëve -- 22765 Hamburg
12. Heidelberg -- 69226 Nusloch
13. 'Iliria' -- 78628 Rottweil
14. 'Isa Boletini' -- 71063 Sindelfingen
15. 'Jehona' -- 90441 Nürnberg
16. 'Kadri Zeka' Nürtingen -- 73257 Köngen
17. 'Katerina Cilka' -- 65197 Wiesbaden
18. 'Malësia' -- 70197 Stuttgart
19. Nordrhein-Westfalen -- 57647 Nistertal
20. për informim dhe ndihmë e.V. -- 21077 Hamburg
21. 'Rugova' -- 70184 Stuttgart
22. 'Shaban Polluzha' -- 79761 Waldshut-Tiengen
23. 'Ylfete Homolli' -- 75387 Neubulach
24. 'Ylfete Humolli' -- 56244 Helferskirchen
25. 'Z. Hajdini' -- 72469 Meßstetten
26. 'Atdheu' -- 76534 Baden-Baden
27. e pjesëtarëve të përkatësisë shqiptare në Wilhelmshaven e.V. "Kosova" -- 26382 Wilhelmshaven
28. Ganimete Turbeshi për Kosovë e.V. -- 57334 Bad Laashpe
29. Ganimetja Turbeshi për Kosovë e.V. -- 57368 Lennestadt
30. Kulturore Shqiptare "Dardania" e.V. Ravensburg Shoqata Shqiptare Dardania
31. Kulturore shqiptare "Skenderbeu" -- 53840 Troisdorf
32. 'Liria' -- 79106 Freiburg im Breisgau
33. 'Mërgimi' -- 74363 Güglingen
34. 'Nëna Terezë' -- 73037 Göppingen
35. për kulturë dhe ndihmë Kosova e.V. Hamburg -- 21217 Seevetal-Fleestedt
36. 'Shaban Polluzha' -- 74731 Waldürn

Shoqëria e akademikëve shqiptarë - DIJA e.V. München DIJA
 
Last edited:

Exp

Administrator
#3
Mesoni gjermanisht falas
Fjalori shqip gjermanisht
per te gjithe ata qe kane filluar te mesojne kete gjuhe, ka mbi njemije fjale te perdorimit te pergjithshem dhe eshte shume i domosdoshem per fillestaret. Fjalorin shqip gjermanisht si dhe shume fjalore te tjere ne gjuhen shqipe mund t'i gjeni ne linkun me poshte. Lexim te kendshem! Jane fjalet baze te gjuhes gjermane ne fusha te ndryshme. FJALOR GJERMANISHT SHQIP
 

Exp

Administrator
#4
Kursi i gjermanishtes nga dojce vele
Kursi i gjermanishtes nga dojce vele eshte nje kurs qe ka dialogje gjermanisht shqip me perkthim. Ne te do te gjeni rregulla gramatikore dhe shume ndihmesa per mesimin e gjermanishtes. Te gjithe dialoget jane nga gjermane keshtu qe dhe shqiptimi i tyre eshte me i sakte. Ju thjesht degjoni mesimet audio qe ka pergatitur dojqe vele dhe mesoni gjermanisht duke perseritur dialoget. klikoni per shkarkimin e ketij kursi ketu
 

Exp

Administrator
#6
Sa shoqata shqiptare paska në gjermanimo!
Besoj se ka shumë shoqata shqiptare jashtë Shqipërisë por sipas llafeve që qarkullojnë nja 80% e tyre apo më shumë janë figurante nuk kanë ndonjë mision. Ato që mund të kenë edhe ambjete ku "veprojnë" krysisht i kanë kthyer në kafene. Ndërsa "arritja" më e madhe është kur realizojnë ndonjë koncert.
Janë shumë të paktë ata që të paktën bëjnë kurse gjuhe dhe punë reale për traditën shqiptare apo ndihmë për emigrantët tanë.