• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Sugjerim apo sygjerim?

Shefi

Administrator
#2
sugjerim

ne fakt jane disa fjale qe ne gjuhen e folur perdoren me y dhe ne te shkruaren jane me u
psh. sugjerim/ sygjerim, xhup/ xhyp
kjo pasi shpesh here fjalet e huazuara here merren sic shkruhen dhe here sic shqiptohen
 

Exp

Administrator
#4
zakonisht jane fjalet me orgjine frenge. pasi u-ja lexohet y ne frengjisht
edhe themi jug jo jugë ;)
 

Uriel

Freelance Developer Uriel
#6
Sygjerime është fjala që përdoret më shpesh si në shkrim po edhe në lexim.