• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Wikipedia gjermane është fikur...

Exp

Administrator
#1
Wikipedia gjermane është fikur sot sepse në 27 mars BE-ja (që po vete për lesh) do votojë ligjin për të drejtat e autorit, i cili kufizon lirinë në internet dhe për gjënë më të vogël mund të paditesh për shkeljet më të vogël. Akoma nëse bën share një link do të duhet të paguash para, nëse përdor një foto mund të hidhesh në gjyq etj etj e kam dhe për ty o @Poshnjari Kjo është një marrëzi dhe mund ta vrasë internetin. Akoma edhe mimat do të penalizohen nga këto.
Ka nja një vit që po flitet për këtë. Keni edhe një video nga ky tipi këtu.

Teksi i mëposhtëm i përkthyer automatikisht në anglisht...
wikipedia-gjermane.jpg


THIS IS OUR LAST CHANCE . HELP US TO MODERNIZE COPYRIGHT IN EUROPE.
Dear visitor,

why can not you use wikipedia as usual? The authors of Wikipedia have decided to turn off Wikipedia today in protest against parts of the planned EU copyright reform. This law is due to be passed by the European Parliament on 27th March.

The proposed reform could severely restrict the free Internet. Even the smallest internet platforms would have to preemptively prevent copyright infringement of their users (Article 13 of the planned law), which in practice would only be possible by means of error-prone and abuse-prone upload filters. In addition, all web pages for short text extracts from press products would have to acquire licenses in order to comply with a new publisher right (Article 11). Both together could significantly affect the freedom of opinion, art and the press.

Although at least Wikipedia is explicitly exempt from Article 13 of the new Copyright Directive (but not Article 11), Free Knowledge will suffer even if Wikipedia remains an oasis in the filtered desert of the Internet.

Around five million people protest in a petition , 145 civil rights and human rights organizations , business and IT associations (including Bitkom , the German start-up association or the Chaos Computer Club ), Internet against the reform in its current version Pioneers such as Tim Berners-Lee , journalists' associations and creatives .

We therefore request that you contact the Members of the European Parliament and inform them of your position on the planned reform.

Thank you.
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Wikipedia gjermane është fikur sot sepse në 27 mars BE-ja (që po vete për lesh) do votojë ligjin për të drejtat e autorit, i cili kufizon lirinë në internet dhe për gjënë më të vogël mund të paditesh për shkeljet më të vogël. Akoma nëse bën share një link do të duhet të paguash para, nëse përdor një foto mund të hidhesh në gjyq etj etj e kam dhe për ty o @Poshnjari Kjo është një marrëzi dhe mund ta vrasë internetin. Akoma edhe mimat do të penalizohen nga këto.
Ka nja një vit që po flitet për këtë. Keni edhe një video nga ky tipi këtu.

Teksi i mëposhtëm i përkthyer automatikisht në anglisht...
View attachment 891


THIS IS OUR LAST CHANCE . HELP US TO MODERNIZE COPYRIGHT IN EUROPE.
Dear visitor,

why can not you use wikipedia as usual? The authors of Wikipedia have decided to turn off Wikipedia today in protest against parts of the planned EU copyright reform. This law is due to be passed by the European Parliament on 27th March.

The proposed reform could severely restrict the free Internet. Even the smallest internet platforms would have to preemptively prevent copyright infringement of their users (Article 13 of the planned law), which in practice would only be possible by means of error-prone and abuse-prone upload filters. In addition, all web pages for short text extracts from press products would have to acquire licenses in order to comply with a new publisher right (Article 11). Both together could significantly affect the freedom of opinion, art and the press.

Although at least Wikipedia is explicitly exempt from Article 13 of the new Copyright Directive (but not Article 11), Free Knowledge will suffer even if Wikipedia remains an oasis in the filtered desert of the Internet.

Around five million people protest in a petition , 145 civil rights and human rights organizations , business and IT associations (including Bitkom , the German start-up association or the Chaos Computer Club ), Internet against the reform in its current version Pioneers such as Tim Berners-Lee , journalists' associations and creatives .

We therefore request that you contact the Members of the European Parliament and inform them of your position on the planned reform.

Thank you.
Po abuzohet shumë me këto gjëra mo. Por edhe me lirinë po abuzohet nga krahu tjetër.