• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Zëri i Shqipërisë

Exp

Administrator
#1
Zëri i Shqipërisë ishte një nga gazetat më të rëndësishme shqiptare të shekullit të nëntëmbëdhjetë gjatë kohës së Rilindjes Kombëtare. Kjo gazetë u publikua në Athinë në gjuhën greke dhe pjesërisht në shqip. Zëri i Shqipërisë drejtohej nga Anastas Kullurioti dhe pati 40 numra.
Motoja e gazetës ishte "E duam Shqipërinë një, të bashkuar dhe të pavarur". Shqipopedia ka zbuloi këtë thesar dhe ka mundësuar ta ketë komplet si botim. Po publikojmë këtu numrin e parë, të datës 29 Shtator 1879. Abonimi vjetor brenda Greqisë kushtonte 8 franga dhe jashtë Greqisë 12 franga.
 

Attachments