• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Sugjerim apo sygjerim?

Shefi

Administrator
#2
sugjerim

ne fakt jane disa fjale qe ne gjuhen e folur perdoren me y dhe ne te shkruaren jane me u
psh. sugjerim/ sygjerim, xhup/ xhyp
kjo pasi shpesh here fjalet e huazuara here merren sic shkruhen dhe here sic shqiptohen
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#3
po kjo është e vërtetë. Në përgjithësi këto gabime ndodhin në jugë. E kanë pak më të theksuar y-në në vend të u-së.
 

Exp

Administrator
#4
zakonisht jane fjalet me orgjine frenge. pasi u-ja lexohet y ne frengjisht
edhe themi jug jo jugë ;)