- Regjistruar
- 22 Janar 2018
- Komente
- 2,114
- Reagimet
- 1,357
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kjo metodë besoj se përdoret gjerësisht nga jugu. Me sa di vapem përdoret kur rrushi nuk ka përfituar ëmbëlsinë e duhur. Tani se çfarë roli kryen nuk kam lexuar ndonjë studim. Por kjo është një traditë e trashëguar e cila po harrohet që kur ka dalë sheqeri.Po flisja me një tepelens para ca ditësh dhe më tha se ata bëjnë Raki me Vapem.
Vapemi qënka një lloj balte si tip argjile e cila futet në një thes dhe më pas vendoset në fuçi
gjatë fermentimit. Ajo funksionon si filtër dhe e pastron dhe përfundimi është një raki shumë e
dashur dhe e lehtë në të pirë.
Interesante sepse nuk e kisha dëgjuar më parë.Kjo metodë besoj se përdoret gjerësisht nga jugu. Me sa di vapem përdoret kur rrushi nuk ka përfituar ëmbëlsinë e duhur. Tani se çfarë roli kryen nuk kam lexuar ndonjë studim. Por kjo është një traditë e trashëguar e cila po harrohet që kur ka dalë sheqeri.
Zona e Tepelenës dhe e Beratit di që e përdorin këtë metodëKjo metodë besoj se përdoret gjerësisht nga jugu. Me sa di vapem përdoret kur rrushi nuk ka përfituar ëmbëlsinë e duhur. Tani se çfarë roli kryen nuk kam lexuar ndonjë studim. Por kjo është një traditë e trashëguar e cila po harrohet që kur ka dalë sheqeri.
Provoi shefi rraki dëllinje apo raki gollogunge. Raki me aromë të mirë dhe shumë e këndshmeRaki dëllinje (gollogunge)
Na dërgo ndonjë tekeProvoi shefi rraki dëllinje apo raki gollogunge. Raki me aromë të mirë dhe shumë e këndshme
ee! mirë thotë ky, na jep edhe ca neveNa dërgo ndonjë teke
Raki rrushi ✔
Raki mani ✔
Raki manafere ✔
Raki dëllinje (gollogunge) ✔
Raki mare (koçimare) ✔
Raki thane ✔
Raki kumbulle ✔
Raki qershie ✔
Raki fiku
As unë nuk kam provuar akoma raki qershie. Para disa kohësh provova raki ftoi, interesante kishte një shije të lehtë të ftoit.Më gjeti njëri një bidon me raki manaferre, më duket se ishte nga Kosova. Shumë raki e mirë ishte, edhe pse e lehtë dhe e dashur, plot me aromë dhe me pak shije fruti ishte mjaft e fortë...
Nga të gjitha këto këtu vëtëm raki fiku nuk paskam provuar. Çuditërisht më e ashpra nga këto ishte rakia e qershisë,
*ps:
Mos kërko kot @Dr. Luka se nuk të jap
Unë qershie kam provuar, ftoi më ka ngelur, madje kap provuar edhe raki kajsie.As unë nuk kam provuar akoma raki qershie. Para disa kohësh provova raki ftoi, interesante kishte një shije të lehtë të ftoit.
Edhe rakia e dëllinjës është pak si e athtë.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.