Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kur thuaj i keq për çdo gjee tjetër përse e ke fjalën më konkretisht?BE: I mirë për biznes dhe tregti, i keq për çdo gjë tjetër.
Mendime?
Kur thuaj i keq për çdo gjee tjetër përse e ke fjalën më konkretisht?
Në shqiptarët nuk e kemi kuptuar akoma se çfarë janë taksat. Jetuam rreth 50 vjet diktaturë. Shqipëria u kthye në një kooperativë ku vetë shteti paguante sa të donte dhe nuk jepte shpjegime për asgjë. Ku u kthyem në demokraci i hipëm kalit sëprapthi. Gjithkush bënte çfarë të donte dhe si të donte. Por asnjëri nuk e vret mendjen se nga dalin të paktën rrogat e administratës. Shteti nuk ka më shumë gjëra në pronësi. Në pronësi të shtetit janë vetëm korrenti dhe uji. Dhe këto janë gjëra që konsumohen. Edhe pse i konsumojnë përsëri kjo nuk quhet taksë. Por shumica e njerëzve mendojnë se po paguajnë taksa. Asnjëri nuk ka dëshirë të paguaj taksa, por kur ndodh një zjarr telefonojmë zjarrfikëse. Kur ndodh një sherr, vjedhje etj thërrasim policinë. Rrugët i duam të ndriçuara dhe të pastruara. Por nga do dalin parat e gjithë atyre që punojnë?taksa më shumë..
Bashkimi evropian dekadën e fundit e ka filluar fundosjen e tij. Kjo fundosje nuk është e tanishme ka kohë që ka filluar por këto 10 vitet e fundit është më e dukshme situata me problemet e pasojat e saj.BE: I mirë për biznes dhe tregti, i keq për çdo gjë tjetër.
Mendime?
Nga këto që ke referuar vetëm ajo e tregëtisë mund të qëndrojë. Të tjerat nuk kanë lidhje me evropën. Pasi çdo parti zgjidhet nga "populli" dhe nuk ka lidhje evropa. Dhe çdo qeveri ka politikën e vetë për punët e brendëshme.Historia na ka lene mbrapa per shume arsye, po personalisht BE do te ndihmonte..
1- Qendrueshmeria politike ne Shqiperi, Kosove, IRJM - vetqeverisja, vetkontrolli;
2- Largimi i krimit te organizuar dhe i mafies nga pushteti;
3- Bashkepunimi ekonomik nder-shqiptar te krijoje tregun gjitheshqiptar;
4- Hapesira Shqiptare te tregoje rentabilitet ekonomik, kthim fitimi ne investim;
5- Diaspora te jete pjesemarrese ne gati te gjitha aspektet e ecurise integruese Shqiptare.
Historia na ka lene mbrapa per shume arsye, po personalisht BE do te ndihmonte..
1- Qendrueshmeria politike ne Shqiperi, Kosove, IRJM - vetqeverisja, vetkontrolli;
2- Largimi i krimit te organizuar dhe i mafies nga pushteti;
3- Bashkepunimi ekonomik nder-shqiptar te krijoje tregun gjitheshqiptar;
4- Hapesira Shqiptare te tregoje rentabilitet ekonomik, kthim fitimi ne investim;
5- Diaspora te jete pjesemarrese ne gati te gjitha aspektet e ecurise integruese Shqiptare.
Me këtë jam mëse dakord. Shqipëria nuk ka eksport të madh. Greqia ka shumë eksport të fuqishëm dhe përsëri me euron pati shumë dëme, dhe ka akoma. Industria më e mirë, përveç armëve, është industria e rëndë. Këtu fusim industrinë e mjeteve bujqësore dhe automobilëve. Për këtë arsye gjermania dhe franca janë më mirë ekonomikisht. Pasi është si të themi gjermani thotë më furnizo ti mua një vitë me patate dhe unë të jap një makinë. Shqipëria nuk mund të konkuroi vendet e tjera për eksport.Akoma edhe futja në Eurozonë (dmth përdorimi i euros) nuk ka për të patur ndikim pozitiv. Psh të gjithë grekët (me ekonominë më të mirë në Ballkan) ankohen nga euroja, dhrahmia ishte shumë më e fuqishme. Nga përdorimi i Euros vetëm shtetet e fuqishme si Gjermania & Franca dhe ata që eksportojnë përfitojnë gjithë të tjerët s'kanë gjë në terezi.
Me këtë jam mëse dakord. Shqipëria nuk ka eksport të madh. Greqia ka shumë eksport të fuqishëm dhe përsëri me euron pati shumë dëme, dhe ka akoma. Industria më e mirë, përveç armëve, është industria e rëndë. Këtu fusim industrinë e mjeteve bujqësore dhe automobilëve. Për këtë arsye gjermania dhe franca janë më mirë ekonomikisht. Pasi është si të themi gjermani thotë më furnizo ti mua një vitë me patate dhe unë të jap një makinë. Shqipëria nuk mund të konkuroi vendet e tjera për eksport.
Mbaj mënd para disa viteve ishte patatja me 40 lekë të rinjë kilogrami. Kur vete një ditë në dyqan për të blerë shikoj pataten 80 lekë kilogrami. Por ishte sezoni i patates, Divjaka sapo kishte filluar me të shkulur. Pyeta shitësin, pasi e kisha dhe të njohur, se ç'ne kjo rritje e menjëhershme dhe madje në fillimin e fushatës? Dje më tha kishte vajtur, bullgari a polonzi nuk e mbaj mënd, dhe i kishte mbledhur të gjitha me 50 lekë direkt nga fusha.
Pra ku dua të dalë?
Shqipëria me tokën bujqësore që, të paktën ajo që shfrytëzohet, mund të mbulojë vetëm tregun e vetë dhe mund të ngelet shumë pak për eksport. Prandaj ne nuk i bëjmë shumë punë evropës. Të vetmen punë që i bëjmë, ashtu edhe si e kanë përmendur, është të mos futet Rusi në ballkan. Arsye kjo që u futën edhe Polonia dhe Bullgaria.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.