Vodka

Shefi

Ushtar elitar
Anëtar Stafi
Regjistruar
22 Janar 2018
Komente
2,480
Reagimet
1,601
Vodka është e kundërta e të gjitha pijeve alkoolike sepse ajo distilohet në përqindje të lartë alkooli dhe përpunohet edhe më shumë që të mos ketë më asnjē lloj shije apo aromē dalluese të materjalit fillestar. Pra nuk ka ngjyrë, shije apo aromë dhe nuk stazhionohet. Vodka prodhohet nga materjale që përmbajnë sheqer apo amidon. Distilohet në 95% alkool dhe produkti përfundimtar nuk duhet të jetë më pak se 40% alkool dhe 30% kur është e përzier me shije të ndryshme.
Orgjina e vodkës është Rusia por ndoshta edhe Polonia. Për herë të parë përmendet "Wodka" në dokumente polake më 1405.
Nga fundi i viteve 1700 filluan të prodhonin vodkën nga patatja, e cila e bënte pije më të dashur dhe më të lehtë për t'u pirë.
Vodka bëhet gra gruri, elbi, thekra, tërshëra, misri, rrushi, molla etj. Meqënëse vodka ka shije neutrale e bën atë një nga pijet më të përdorura për bërjen e koktejleve.

Me këtë mos do të thuash se është më e mirë se rakia?

Nuk është puna është më e mirë apo jo është tjetër produkt. Rakia i ruan tiparet e lëndës fillestare, psh rakia e rrushit dallon nga ajo e manit apo nga ajo e thanës. Vodka ka si qëllim të humbasin ato veçori dhe të jetë sa më neutrale të jetë e mundur dhe kjo gjë mund të ketë gjërat pozitive dhe negative të saj

Ekziston edhe një lloj vodke e bërë nga përpunimi i qumështit të lopës

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ekziston edhe një lloj vodke e bërë nga përpunimi i qumështit të lopës

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Po çtë duhet vodka!
Merre gotën me qumsht tamam e me kakao. Merr një fetë buke me eurokrem, han e kënaqesh! 😁😅 Vodka kot gjë pa shije! 😅

Back