- Regjistruar
- 22 Janar 2018
- Komente
- 2,480
- Reagimet
- 1,601
Vodka është e kundërta e të gjitha pijeve alkoolike sepse ajo distilohet në përqindje të lartë alkooli dhe përpunohet edhe më shumë që të mos ketë më asnjē lloj shije apo aromē dalluese të materjalit fillestar. Pra nuk ka ngjyrë, shije apo aromë dhe nuk stazhionohet. Vodka prodhohet nga materjale që përmbajnë sheqer apo amidon. Distilohet në 95% alkool dhe produkti përfundimtar nuk duhet të jetë më pak se 40% alkool dhe 30% kur është e përzier me shije të ndryshme.
Orgjina e vodkës është Rusia por ndoshta edhe Polonia. Për herë të parë përmendet "Wodka" në dokumente polake më 1405.
Nga fundi i viteve 1700 filluan të prodhonin vodkën nga patatja, e cila e bënte pije më të dashur dhe më të lehtë për t'u pirë.
Vodka bëhet gra gruri, elbi, thekra, tërshëra, misri, rrushi, molla etj. Meqënëse vodka ka shije neutrale e bën atë një nga pijet më të përdorura për bërjen e koktejleve.
Orgjina e vodkës është Rusia por ndoshta edhe Polonia. Për herë të parë përmendet "Wodka" në dokumente polake më 1405.
Nga fundi i viteve 1700 filluan të prodhonin vodkën nga patatja, e cila e bënte pije më të dashur dhe më të lehtë për t'u pirë.
Vodka bëhet gra gruri, elbi, thekra, tërshëra, misri, rrushi, molla etj. Meqënëse vodka ka shije neutrale e bën atë një nga pijet më të përdorura për bërjen e koktejleve.