Filma për verën 🍷

Shefi

Ushtar elitar
Anëtar Stafi
Regjistruar
22 Janar 2018
Komente
2,540
Reagimet
1,649
Jo pa qëllim u hap kjo kategori te forumi më vete për pijet, sepse gradualisht shpresoj të shtojmë nga pak informacion në këto fusha
Birra, vera dhe rakia (me raki nënkuptoj pijet alkoolike në përgjithësi). Interneti shqiptar ka mangësi dhe nevojë për më shumë informacion në këto fusha, edhe pse nga praktika nuk jemi keq.

Kjo temë këtu siç e thotë titulli është për filmat kinematografikë, televiziv apo dokumentarë që kanë si temë kryesore apo dytësore verën.

Një nga filmat më të famshëm për verën është filmi me titull Sideways (2004)
Këtu protagonisti i filmit me një shprehje të vetme bëri që shitjet e verës Merlot të bien në mënyrë katastrofike.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Julius

Një nga filmat më të famshëm për verën është filmi me titull Sideways (2004)
Këtu protagonisti i filmit me një shprehje të vetme bëri që shitjet e verës Merlot të bien në mënyrë katastrofike.

@Julius

nuk e kuptova shprehjen. :(

nuk e kuptova shprehjen. :(
Protagonisti i filmit është njohës i mirë i verërave por njëkohësisht është i divorcuar, dhe merloti ishte vera e preferuar e ish gruas. Divorci ishte i vështirë për të dhe kjo verë i kujton ish-gruan dhe kohët e fundit mësoi se ajo po martohej sërisht.
Ai dhe shoku i tij kanë dalë për të pirë një gotë me nja dy gra që kishin njohur gjatë udhëtimit të tyre në krahinën e vreshtave në Kaliforni.
Shoku i thotë sillu mirë, dhe nëse akoma ato duan të pijnë merlot do pijmë merlot dhe ai thotë shprehjen e famshme
I am not drinking any f. merlot

Por njerëzia i lidhi këtë me mospëlqimin e verës dhe jo me faktin që kjo verë atij i kujtonte ish gruan.

Një film për Vëv Kliko (Veuve Clicquot) një nga shtëpitë më të famshme të shampanjës

Ok, meqenëse ekziston kjo temë, më gjen dot një film që është gjithashtu interesant me temë verën.
Nuk më kujtohet as viti dhe as vendi për ku bëhej fjalë. Por besoj diku aty nga Franca ose Italia.
Filmi bën fjalë për dikë që ishte trashëgimtar i një vreshti. Por kur vete tek vendi shikon që vreshti është si i braktisur dhe shtëpia nuk nuk është në gjendje të mirë. Aty për çudinë e tij mëson se nuk është i vetmi që është trashëgimtar por është edhe një grua.
Duke mos gjetur gjuhën e përbashkët për menaxhimin e pasurisë kërkojnë që ta shesin, por duke kërkuar në depot e shtëpisë zbulon një nga verat më të mira dhe më të shtrenjta. Dhe pastaj...
Nuk e di, deri aty e pashë filmin pastaj ikën dritat 😂🤣

ky mo

ky mo

Ky ka qenë. Por me sa duket paskan qenë ato vitet e arta kur në Shqipëri shfaqeshin filmat para se të shfaqeshin në kinemat evropiane.

Viti 1976 ka qenë vit shumë historik në botën e verërave.
Siç dihet verëtaria franceze është prej nga verërat u konsoliduan shekujt e fund dhe prej ku prodhohen verërat më të mira në botë.
Më pas vinte Italia e më pas një çikë Spanja. As që mendohej ndonjëherë që verërat nga Amerika apo Australia të kishin të njëjtin nivel.

Në Francë realizohet një degustim vere dhe për habinë e të gjithëve një verë e kuqe dhe një verë e bardhë nga Kalifornia dalin fituese
Vera e bardhë ishte Chateau Montelena 1973 (Shato Montelena) dhe vera e kuqe ishte Stag's Leap 1973 (Stagz Lip)

Në 2008-ën është bërë një film bazuar në këtë ngjarje. Ju ftoj ta shihni edhe këtë film.

Ky ka qenë. Por me sa duket paskan qenë ato vitet e arta kur në Shqipëri shfaqeshin filmat para se të shfaqeshin në kinemat evropiane.
E kam pare dhe une, shume film interesant.

Një serial i shkurtër për verën është Drops of God

@Zoe

• Love
Reagimet: Zoe
Shefi duhet te beje nje podcast per pijet me duket mua.
Screenshot_20250408_091628.webp

E pashë edhe unë këtë, ishte pak i gjatë por duhej parë një herë

Back