Nga fizika

Kjo është thjesht një rreng

Përsa i përket përgjigjes kur është e mundur të krijohet energji kështu,
pa patur bateritë nuk ke burim enegjie që të rrotullojë motorin (bobinën)
Kjo thyen ligjin e parë të termodinamikës për konservimin e energjisë.

Kjo është thjesht një rreng

Përsa i përket përgjigjes kur është e mundur të krijohet energji kështu,
pa patur bateritë nuk ke burim enegjie që të rrotullojë motorin (bobinën)
Kjo thyen ligjin e parë të termodinamikës për konservimin e energjisë.
Gjithsesi unë jam i sigurt gjë zgjidhja ekziston. Dikur @Shefi më pati thënë që një laptop mund t'a kthejmë në hotspot dhe kjo gjë më dukej e pamundur, por ja që bëhet. Edhe kjo zgjidhje ekziston por ose nuk duan ose nuk e kanë gjetur akoma.

Gjithsesi unë jam i sigurt gjë zgjidhja ekziston. Dikur @Shefi më pati thënë që një laptop mund t'a kthejmë në hotspot dhe kjo gjë më dukej e pamundur, por ja që bëhet. Edhe kjo zgjidhje ekziston por ose nuk duan ose nuk e kanë gjetur akoma.
Nuk mund të krijohet diçka nga hiçi.
Por edhe po i dhe një energji fillestare ajo qo konsumohet dhe do ndalojë

Gjithsesi unë jam i mendimit që nuk kanë interes t'a bëjnë pasi nuk do munden të nxjerrin fitime pastaj.
janë ligjet e natyrës, ligjet e fizikës

psh është njëlloj sikur të hedhësh topin nga lartësia 10 metra
topi do bjerë poshtë dhe do ngrihet përsëri në lartësinë 6 metra
pastaj do bjerë prapë poshtë dhe do ngjitet në lartësinë 4 metra
pastaj 2, pastaj 1 derisa të mos ketë më fuqi të ngjitet përsëri....

janë ligjet e natyrës, ligjet e fizikës

psh është njëlloj sikur të hedhësh topin nga lartësia 10 metra
topi do bjerë poshtë dhe do ngrihet përsëri në lartësinë 6 metra
pastaj do bjerë prapë poshtë dhe do ngjitet në lartësinë 4 metra
pastaj 2, pastaj 1 derisa të mos ketë më fuqi të ngjitet përsëri....
Po, por nëse vendosim një magnet brenda gjërat ndryshojnë rrënjësisht.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@Exp po kjo si të duket?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Super Fake

Po të jetë ajo e mundur edhe kjo poshtë është po aq e mundur 🤣
G7MUGoHXkAAF1fv.webp

Why This Is Fake (Quick Physics Breakdown)This is a textbook perpetual motion machine scam, violating the first and second laws of thermodynamics:
  • Energy Conservation (1st Law): You can't create energy from nothing. Magnets don't "produce" power; they can store or redirect it, but friction, air resistance, and belt losses will always slow things down unless you input more energy.
  • Entropy (2nd Law): Systems lose usable energy over time—no machine runs forever without external input.
  • The Telltale Signs in This Video (Spotted by Savvy Replies):
    • Belt Slack/Tension: The loose belt hangs on the top side of the pulley (visible around 0:20-0:40 and 1:10+). In a generator (driven by the machine), tension would be on top as it's "pulled." Here, it's on the bottom, meaning an electric motor (that blue drum) is driving the whole thing, pulling the belt from below. Classic red flag—it's consuming electricity to fake generation.
    • No Input/Output Demo: They show spinning and water flow but never measure actual power output vs. input. No multimeter readings, no load test (e.g., running lights or tools off it for hours).
    • Hidden Power Source: That blue unit is almost certainly an AC induction motor plugged into a hidden battery or grid. The "magnets" are just for show—repulsion alone can't sustain rotation against drag.
    • Water Pump Oddity: The pump runs too smoothly for a "free" setup; it's likely separately powered or the hose is just for visual flair.
These hoaxes often sell "plans" or kits for $30K+ (as one reply jokes), preying on folks in off-grid areas desperate for cheap power. Real magnet tech exists (e.g., in wind turbines or MRI machines), but not for free energy.

këta hindianët mbahen për hinxhinjerë të çquar 🤣🤣🤣

Back