Pse ndodhin divorcet ?

Mendoj qe shkaqet kryesore jan mungesa komunikimit dhe njerzit e tret si familjaret e ciftit ose ndonje njeri tjeter jashta familjes .

pergjigja jote nukpranohet mund te na e shtejelloni me shum ju lutem flm :drunk:
1. Ligji. E para fare njëherë divorcet ndodhin sepse ligji tani të lejon të divorcohesh edhe pa arsye fare. Më përpara duhet të kishe një arsye të fortë ndryshe ishte e pamundur. Tani pse dy njerëz që duhet të divorcohen të mos t'i lësh? Ky është problem pasi njërëzit nuk duhet të të hyjnë në martesë duke patur si planin B Divorcin. Kjo ndoshta evitonte shumë martesa kur personat nuk ishin të sigurt.
2. Norma. Më parë divorci ishte tabù dhe njollë në biografi. Maksimumi i martesave që mund të bëje ishte 3, tani nuk shikohet nga opinioni publik si ndonjë problem.
3. Feminizmi. Iniciatoret e divorceve në shumicën e rasteve janë femrat. Dekada më parë gocat trajnoheshin nga familja e tyre sesi të ishin bashkëshorte dhe mama të mira. Tani orientienti i tyre është më shumë tek shkolla dhe karriera. Nuk është e lehtë të jesh edhe bashkëshorte edhe mama edhe amvisë dhe të punosh me orar të plotë

Paraja.
Kur burri nuk punon edhe pin,gruan nuk e len të punoj.
Atëherë fillon dhuna edhe sherret në familje.
Edhe tradhëtia apo njerëzit që fusin hundët në mes të çiftit ,luajnë një rol kryesor :):)

Back