Filmi i fundit që keni parë...

8459189-1364327177469208.JPEG

Fillova season 2 lol

Kam arritur te season 5 , fresh prince of bel air me will smith , dhe nje season dhe e mbaroj

Film i bukur më pëlqeu. Ka pas kaluar mjaft kohë që nuk kemi parë filma cilësorë. Po e konsideroj cilësor.
Normale që ka problemet e tij por është thjesht një komedi e cila trajton problemet e kohëve tona dhe
siç i thonë në inglisht it's a breath of fresh air kur flitet për to

Filmi duket nje mikro zoom in ne disa ceshtje te rendesishme te realitetit italian.

Kryesisht ne film, trajtohet diferenca midis jugut dhe veriut te Italise per nje brez te ri italianesh qe ne mase moren persiper te migronin nga jugu ne veri me destinacionin final Milanon! La nuova terra promessa, tha.
Jo vetëm në Itali. Këto probleme janë kudo në vendet evropiane, madje edhe tek ne mund të hiqet një paralele e zbazjeve të jugut drejt verit
dhe e veriut drejt jugut (Durrës-Tiranë)

Me pas, vjen nje moment qe filmi "budallallepset" disi dhe - per mua te pakten behet pak i veshtire per tu ndjekur ne vijim. Ne fakt, skena me e bukur e filmit eshte fatkeqesisht ajo e hapjes.
Për mua budallepsja vjen se nuk ofrohet një zgjidhje reale për këtë, problem si nga mënyra sesi do kthehen të rinjtë pas
por edhe se çfarë do bëhet/bëjnë ata kur të kthehen. Ishte një mundësi e humbur që Pio nuk përdoret (nga Regjizori) të shpalosë aftësitë
e tij dhe dhe të rigjallërojë vendin e tij

Megjithate, ne nivelin analitik, eshte interesante se ne film jepet nje pershkrim relativisht i sakte i asaj qe po ndodh me metropolet pothuajse kudo ne boten e zhvilluar perendimore.

Konkluzioni: Milano eshte shnderruar ne nje realm distopik, i amerikanizuar ne kulm, ku i ka humbur sensi i perkatesise lokale-nacionale. Eshte kthyer ne nje vend ku rrogat jane nominalisht te larta dhe kosto e jeteses po ashtu. kosto e jetës akoma më shumë

Vlera e reale e filmit eshte te venia ne pah e nje fenomeni mbare-global ne boten perendimore: diferenca e jeteses dhe kultures nga metropoli te provinca, pare me syze italiane.

Ndoshta duhet bërë një temë më vete për filmat italianë.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Pëlqej
Reagimet: Zoe
Io sono la fine del mondo.

Me te paparin Angelo Duro.
Ja nje film ndryshe, shume ndryshe. Skenari si ide, mbase dicka e parealizuar me pare. Djali (Angelo), kthehet ne shtepine e prinderve me justifikimin per tu kujdesur per ta, ndersa arsyeja e vertete eshte krejt tjeter.

Film i paster nga cdo lloj ndikimi woke, realizim i perkryer, plot me batuta dhe situata humori te paimagjinuara, po kujdes eshte dark comedy.

Back