Këtu përshendesni sa herë Hyni e Dilni nga Forumi!

Vërtetë jeni murgj a ashtu llafet keni! Të paktën të rrëfehemi! 😅
Nuk rrefehesh tek murgu, murgu nuk ka ndonjë rang apo ofiq, është ushtar i thjeshtë😊 i dedikuar te Perëndia
Megjithatë ti po ke ndonjë për të rrëfyer ma thuaj meqë jam Kalorës Legjendar🤣
por Urieli e thotë në kuptimin etimologjik të fjalës
Fjala murg, vjen nga greqishtja monahos, që do të thotë person që është i vetëm/ i vetmuar.

Nuk rrefehesh tek murgu, murgu nuk ka ndonjë rang apo ofiq, është ushtar i thjeshtë😊 i dedikuar te Perëndia
Fjala murg, vjen nga greqishtja monahos, që do të thotë person që është i vetëm/ i vetmuar.
Por meqë është e shtunë dhe jemi pa punë bëra ca kërkime te faqja dhe gjeta këtë informacion për murgjit
Pra murgu është një person që i dedikohet Perëndisë full-time. Ky është termi i përgjithshëm sepse ka disa lloje murgjish.
Një fjalë tjetër për murg është fjala kallogjer Mënyra e jetesës si murg quhet Monakizëm
kemi eremitët që jetojnë nëpër shpella por kemi edhe asketët
Shpesh herë grupet të tilla murgjërish në bazë të zonave kishin rregullore të ndryshme
kishin emra të ndryshëm dhe quheshin urdhra (shpesh herë merrnin emrin e themeluesit, etj)
Urdhëri i Premonstatentëve
Urdhëri i Tempelirëve
Urdhëri i Kapuniçove
Urdhëri i Cistercianëve
Urdhëri i Domenikanëve
Françeskanët
Albigezët
Jezuitët
Joanitët
Karmelitët
Kartusianët

Me një fjal ky Uriel vjen thotë një llaf si plumb dhe shkon mshefet te shpella! 😅 Mos qëlloj naj noks njeri që nuk mban shaka, kush nis e shahet dhe me këtë ! 😅
O Exp thua të rrëfehemi te Ti, epo mirë do të shkruaj te privati ! 😅😅😅

Back