Zoe
Ushtar elitar
- Regjistruar
- 29 Dhjetor 2022
- Komente
- 2,177
- Reagimet
- 1,118
Nuk është e mundur, madje afatgjatë është bëhet bumerang. Shumica e prototipave në Francë dhe Belgjikë janë të lindur në Francë apo në Belgjikë dhe pse nuk e njohin vendin e orgjinēs. Ata nuk janë integruar dhe nuk kanë për tu integruar ndonjëherë. Shumica e krimeve për kokë (per capita), bëhet nga emigrantët. Kjo përsa i përket të ligjve.
Përsa iu përket të mirëve, jam dakort shumica mund të jenē të mirē por duhet të ketë një limit. Ca thonë 10% ca thonë 5% po normalisht jo në këto shifra që janë tani. Nuk ka integrim të shpejtë dhe të lehtë, aq më tepër kur emigrimi është në numër të madh. Shembull latinët në SHBA, janë me miliona, ata as që kanë nevojë të mësojnë anglisht. Amerika nuk ka nevojë për ta. Ka rreth 20 milionë amerikanë që janë në nivelin e varfërisë, nuk ke pse merr me miliona të varfër të tjerë. Normalisht një përqidje e vogël e tyre ka për të qënë me vlera por harron sesa miliona të tjerë rrinë me asistencë dhe sbëjnë gjë prej gjëje. Urrejte dhe përçarja po mbillet pasi është mbushur kupa, dhe këto dyndje këtë rezultat kanë. Gjella me kripë dhe kripa me karar.
pastaj e di ti sa dëm dhe sa vakum krijohet nëse ti importon njerëzit më mirë të një vendi, pra vendet e tyre të orgjinës nuk do kenë shans të rregullohen ndonjëherë. Importimi i tillë prish vendet pritëse.
Për fat të keq ajo videoja e Faith Goldit nuk gjendet më në internet por kjo qënka akoma online
Kjo është për emigracionin e personave që kanë potencialin të bëhen qytetarë me vlera. Pra nëse do t'i ndihmosh duhet t'i ndihmosh aty ku janë.
ti ndihmosh ne vendet e tyre nuk eshte e mundur , eshte njesoj sikur te ndihmosh shqipot te kthehen ne vendin e vete ku edi me shoke i kane varferuar te gjithe ..
nuk eshte shume realistic por si ide mire eshte se secili vend duhet te empower veten jo te presi vec nga 2-3 vende te zhvilluar te cilet dhe ata vete po kane probleme tani ne keto kohera qe kane ardhur.