• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Materjale të ndyshme Fan Stilian Noli

Exp

Administrator
#1
Përkthyesi më i mirë që kemi në gjuhën shqipe është Fan Noli dhe kur përkthen ai është njëlloj sikur e shkruan nga e para.
Për ata që nuk e kanë lexuar Jul Qesarin po e shtojmë këtu këtë vepër.
 

Attachments

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Në këtë temë do të postojmë materiale të ndryshme nga Fan Noli.
Dy fjalë për Fan Nolin:
Fan Noli ose si njihet edhe me emrin gjatë Fan Stilian Noli ka qenë prift, politikan, diplomat, përkthyes, historian dhe poet. Fan Noli lindi më 6 Janar 1882 Ibirktepe ( në Turqin e sotme) dhe vdiq më 15 Mars 1965 në SHBA.
Fan Noli ka lënë gjurmë në historinë Shqiptare jo vetëm si ministër i punëve jashtme nga 24 Dhjetor 1921 – 11 Shtator 1922 dhe si kryeministër nga 16 Qershor 1924 – 23 Dhjetor 1924, por edhe si një përkthyes i zoti, historian dhe poet.
Disa nga veprat e Fan Nolit janë:
Historia e Skënderbeut - 1921
Bethoveni dhe Revolucioni Francez 1947
Albumi - vëllim vjershash - 1948
Autobiografia - 1960
Izraelitë e Filistinë - dramë