• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Platforma Flash ka vdekur

Exp

Administrator
#1
Platforma Flash ka vdekur

Pas shumë vitesh luftës që Google Apple dhe Android kundra Flash-it
mund të themi se platforma e flashit pothuajse ka vdekur.
Google me gëzim deklaron se e vrau Flashin.

deri në vitin 2014 përdorimi i flashit faqet e internetit ishte 80%
por në 2018 ka shkuar 8%
dhe në vitin 2020 Apple, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla edhe vetë Adobe deklaruan se nuk do e suportojnë më flashin

Code:
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/google-chrome-flash-usage-declines-from-80-percent-in-2014-to-under-8-percent-today/
https://www.bleepingcomputer.com/news/software/adobe-to-kill-flash-media-player-in-2020/
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
Platforma Flash ka vdekur

Pas shumë vitesh luftës që Google Apple dhe Android kundra Flash-it
mund të themi se platforma e flashit pothuajse ka vdekur.
Google me gëzim deklaron se e vrau Flashin.

deri në vitin 2014 përdorimi i flashit faqet e internetit ishte 80%
por në 2018 ka shkuar 8%
dhe në vitin 2020 Apple, Facebook, Google, Microsoft, Mozilla edhe vetë Adobe deklaruan se nuk do e suportojnë më flashin

Code:
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/google-chrome-flash-usage-declines-from-80-percent-in-2014-to-under-8-percent-today/
https://www.bleepingcomputer.com/news/software/adobe-to-kill-flash-media-player-in-2020/
nuk e kuptova kurre se perse nuk e pleqenin flash playr.
 

Exp

Administrator
#3
Ka shumë arsye, psh roboti i gugllit nuk e lexonte dot kodin brenda në një skedar *.swf
dhe kishte uebsajte totalisht në flash dhe kjo gjë e bënte të vështirë të punoje për SEO-n
(por ky është problemi i webmasterit jo i motorrit të kërkimit)

Ideja e motorrit të kërkimit është Ça ka aty? Ça ka aty? dhe nuk i vjen mirë nëse nuk e di se çfarë ka tamam një
sajt dhe prandaj dhe nuk kanë dashur t'i rankonte mirë

Justifikimi që përdorën ata, ishte për aryse sigurie se mund të kishin viruse etj.
Por unë gjer tani nuk kam dëgjuar dhe as më ka rastisur flash me virus.

Sipas mendimit tim janë dy arsyet. arsyeja e vogël është se ndoshta në aplikacionet flash mund të futej kodi adsense
dhe mbase nuk kishte mënyrë për ta gjurmuar këtë klikim. Por ky është vetëm një supozimi.
Ndërsa arsyejën e madhe, nuk e vë në dyshim që ka qënë arsyeja 98%
apple store dhe google play nuk do të mund të kishin patur suksesin që kanë nëse aplikacionet dhe faqet flash
do të mbështeteshin nga platformat e tyre....
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#8
por mua më duket çudi që nuk e mbështeten mozill, opera etj.
Duhet ta pranojmë të gjithë se gjigndet e internetit janë Google, Apple dhe Microsoft. Dhe dekadën e fundit faktet kanë treguar se tregun e komandon Google dhe Apple. Dhe këta të dy nuk e kanë mbështetur këtë teknologji, për disa nga arsyet e lartë përmendura. Edhe nëse do ta mbështeste Mozilla, Opera apo ndonjë tjetër nuk do të kishin ndonjë fitim.
 

Exp

Administrator
#9
Por ekziston një problem. Flashi u zhduk në mënyrë arbitrare. Nuk deshën 3-4 kompani dhe kaq, dhe nuk u vendos nga tregu. Çështja është se njerëzve iu pëlqente flashi. Gradualisht popullariteti i diçkaje bie. Por kjo që i bënë flashit ngjan me KOMPLOT.