UEFA Euro 2020

Kjo që përmend ti është e saktë po është e përgjithshme dhe në cdo lloj sporti, marim rastin e NBA ku shumica janë afro-amerikane dhe më të suksesshmit..

Po ku u stërvitën të gjithë këta, kush ua dha mundësinë të jenë aty ku janë Afrika apo Franca e Gjermania etj.

Bota e tillë është shoku, @Shefi dhe sot vështirë se gjen më nje rrac të pastër (temë tjetër kjo). Sic thotë edhe ajo shprehja " Mos i shiko gunën, po shikoj punën."

Kjo që përmend ti është e saktë po është e përgjithshme dhe në cdo lloj sporti, marim rastin e NBA ku shumica janë afro-amerikane dhe më të suksesshmit..

Po ku u stërvitën të gjithë këta, kush ua dha mundësinë të jenë aty ku janë Afrika apo Franca e Gjermania etj.

Bota e tillë është shoku, @Shefi dhe sot vështirë se gjen më nje rrac të pastër (temë tjetër kjo). Sic thotë edhe ajo shprehja " Mos i shiko gunën, po shikoj punën."
Dmth ti je dakort që nëse nesër kombëtarja shqiptare, kroate, belge, ruse, greke, italiane, suedeze, gjermane etj etj po të ngjajnë njëlloj si ajo franceze s'ka fare problem?

Botën e bëjnë njerëzit. Uroj me gjithë zemër që pas 80 vitesh kur të ketë ndeshje midis Partizanit dhe Luftëtarit të jenë vetëm emra shqiptarë. Mos e paçim fatin e Francës, sepse me të vertetë nuk ja vlen të çbëhesh si komb thjesht për të patur sport pak më cilësor. Por ke të drejtë është temë tjetër kjo. Megjithatë duhet të ketë rregullore si për klubet sportive dhe kombëtaret...
Kroacia me kroatë arriti në finale e botërorit, Greqia me grekë fitoi evropianin, Shqipëria me Shqiptarë u kualifikua herën e kaluar. Këtë doja të thoja.

Greqia me grekë fitoi evropianin
Madje ajo Greqia që as nuk është kualifikuar kësaj here, e mposhti në 2004 atë Francën tënde të dashur, të njëjtën skuadër që kishte marrë një botëror më 1998-ën dhe evropianin në 2000-ën gjë që e bën më të ëmbël fitoren e një skuadre të vogël dhe modeste ballkanase dhe shumë herë të hidhur humbjen e galëve.

Nature vs nurture, debat i vjeter sa dikotomia e pules me vezen, tha. E megjithate natyra eshte mbi gjithcka per mua.

Anyway, Hollanda e fitoi ndeshjen e pare ne grup. Tani mirepresim austriaket.

Madje ajo Greqia që as nuk është kualifikuar kësaj here, e mposhti në 2004 atë Francën tënde të dashur, të njëjtën skuadër që kishte marrë një botëror më 1998-ën dhe evropianin në 2000-ën gjë që e bën më të ëmbël fitoren e një skuadre të vogël dhe modeste ballkanase dhe shumë herë të hidhur humbjen e galëve.
Dhe më e ëmbël akoma për ne ishte kur kombëtarja jonë mundi në Tiranë Greqinë kampione Evrope.

Italia e nisi mirë, besoj se nëse deri në fund të kampionatit Italia nuk ha asnjë gol dhe shënon në çdo ndeshje, ka për të fituar :cwl: :fingerscrossed:

Futbolli prandaj është i bukur edhe kur fiton edhe kur humbet, emocionet janë gjithmonë.

Franca është një ekip që ka lindur vonë, mos gabohem në vitet 80 me Platininë filloi të ndjehej konkurrenca dhe më vonë epoka e Zidane 1998-2000, finalja e 2006 me një humbje shumë të hidhur ku e meritonte më shumë se pepinot, dhe mbas nje trazincioni me Domenek dhe skandale me futbollistë që u larguan, ja ku jemi sot ekipi më i mirë sot për sot..

Shpërndarje më të madhe të lojtarëve si shqiptarët nuk ka. Pra kemi lojtarë në disa kombëtare, me Zvicrën, Maqedoninë dhe Kosovën edhe ndonjë tek tuk andej këtej.
Dhe prit pastaj të bëjë kombëtarja shqiptare prokopi. Kosova nuk duhet të ketë fare skuadër por të luajnë nën kombëtaren dhe flamurin shqiptar.
Ne jemi e kundërta e Francës, ja dhe një arsye për t'i patur mëri. Edhe pse Franca nuk na e ka fajin për këtë direkt se nuk na ka marrë lojtarë është modeli i saj që nuk më pëlqen.
aLpd4ZP_460swp-1-1.jpg

Shqiptarët janë me Italinë, Gjermaninë, Francën, Hollandën apo Anglinë.
Pse kjo? Sepse nuk marrim vetë pjesë në kampionat prandaj....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

e ka thënë shefi o @Dr. Luka Italia po nuk hëngri asnjë gol edhe po shënoi gol
ka për ta marrë kampionatin, arriti një fitore të madhe dhe portë të bardhë
besoj se duhet të jetë ndonjë rekord ky

gjithashtu më pëlqeu jashtë mase ndeshja me Portugalinë e Gjermanisë
si e kishte thënë shefi se harrova
Gjermania ka për ta zbërthyer Portugalinë dhe ka për ta shkatërruar Francën.
gjermanët mbase galëve nuk ia shkulën dot puplat
por galëve të portos (latinisht gallus=gjel;) ) i lanë pa pupla fare!
interesante do jetë lufta civile për jetë a vdekje midis galëve dhe porto-galëve :cwl:
ai që fiton kualifikohet.

o @niki një tung për Gjermaninë
"Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt"

e ka thënë shefi o @Dr. Luka Italia po nuk hëngri asnjë gol edhe po shënoi gol
ka për ta marrë kampionatin, arriti një fitore të madhe dhe portë të bardhë
besoj se duhet të jetë ndonjë rekord ky

gjithashtu më pëlqeu jashtë mase ndeshja me Portugalinë e Gjermanisë
si e kishte thënë shefi se harrova

gjermanët mbase galëve nuk ia shkulën dot puplat
por galëve të portos (latinisht gallus=gjel;) ) i lanë pa pupla fare!
interesante do jetë lufta civile për jetë a vdekje midis galëve dhe porto-galëve :cwl:
ai që fiton kualifikohet.

o @niki një tung për Gjermaninë
"Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt"

FALEMINDERIT
Jam me Gjermanine kur vesh
abd_22_11.jpg
:Dse po vuri
abd_22_14.jpg
:mad:s"dua ti shoh sytë.;)

FALEMINDERIT
Jam me Gjermanine kur vesh View attachment 1785:Dse po vuri View attachment 1786 :mad:s"dua ti shoh sytë.;)
Çdo shtet ka himnin e tij dhe më parë do vendosë interesat e kombit të tij.
Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt = Gjermania Gjermania mbi të gjithë, mbi të gjithë në botë.
Këtë gjë duhet të thotë çdo komb për veten e tij.
Familjeve komuniste apo partinzane helmeta gjermane iu shkakton kujtime të hidhura dhe ashtu duhet të jetë. Në fshatin e gjyshit tim kishte helmeta dhe përdoreshin të mbidhnin mana, kam kujtime të bukura me ato helmeta. Madje tani kanë dalë në shitje. Ne aq shumë i kemi inat këta gjermanë saqë duam të shkojmë familjarisht në Gjermani paçka se kanë klimë të keqe dhe gjuhën më të vështirë në botë. Kemi aq zemër të madhe saqë ua falim të gjitha "mëkatet" donin akoma të pushtonin Tendën e Qypit -tha një gazetar kokëqyp që nuk ja vlen tja zëmë emrin. Gjermania humbi luftën dhe komunizmi pushtoi botën. Kur lajmet janë të rreme mendo se çfarë i bëjnë historisë.

Por le të kthehemi te futbolli, të mos dalim nga tema sepse në futboll dy superfuqi kanë qenë historikisht Italia dhe Gjermania, as Franca as Anglia. Italia këtë sezon po luan më shumë si Gjermania prandaj loja është e bukur dhe më shpartalluese. Italia po humbi vetëm nga gjermanët do e pranoja një humbje.

Shumë dobët gjermania sot. Edhe pse ishte në vendin e vetë nuk bëri ndonjë lojë të bukur.
Nejse është akoma gjallë. Edhe pse Gjermania kështu si kot e kot ka marrë kampionate dhe është ende e rrezikshme, por mbase kësaj here kaq e kishte takatin. Së shpejti do e shohim...

Kush tjetër përvec trikolorëve, Gjelat e Francës :rock::rock: apo jo @Shefi se ke kujtime të hidhura të dikurshme :swearing::swearing: :laugh:
Po normale që shefi ka kujtime të hidhura. Nuk kam për tja falur Francës kurrë këtë. Atij Trezegesë iu thaftë këmba :cwl: akoma e kam inat

E para iku Hollanda ngushëllime @Julius (por midis nesh edhe Hollanda 60% importime ka)
E dyta Franca ngushëllime @Uriel
Tani e ka radhën Gjermania @niki dhe Italia @Dr. Luka për t'u skualifikuar apo fituar...
Pepinot kanë një ndeshje të vështirë përpara, do e gjejnë dot zgjidhjen për të bllokuar Lukakun?

Back