- Regjistruar
- 12 Shkurt 2018
- Komente
- 9,436
- Reagimet
- 6,112
Voulez vous danse gavòt avec moi?Gavot është një lloj kërcimi francez.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Voulez vous danse gavòt avec moi?Gavot është një lloj kërcimi francez.
Është e njëjta me atë që referoi @Exp por që thuhet gavat. Kurse gaveta është tjetër gjë.Ne e perdorim si shprehje, hapi gavot (syte)
Do parë kjo@Exp mqnse i ke qejf keto kerkimet e fjaleve, desha te pyes fjala KARMA nga vjen dhe nga e ka origjinen se eshte vertet fjale e bukur per ty zberthyer mendoj une.
Fjala karma ka kaluar nga indiançja në anglisht, dhe nga anglishtja në çdo gjuhë tjetër të botës. Por si koncept është pak a shumë me atë thënien në bibël çtë mbjellësh do të korrësh. Apo siç thotë populli ynë bëj mirë të gjesh mirë, ose bëji gropën tjetrit dhe do biesh vetë brenda.@Exp mqnse i ke qejf keto kerkimet e fjaleve, desha te pyes fjala KARMA nga vjen dhe nga e ka origjinen se eshte vertet fjale e bukur per ty zberthyer mendoj une.
Kisha edhe një shtesë unë për këtë. në internet por edhe në biseda të lira, karma përdoret në shumicën e rasteve, kur ka ndonjë ndëshkim apo kur të ndodh diçka e keqe ngaqë "të ka ndëshkuar karma" sepse edhe ti bërë më parë bëre diçka të keqe. Edhe ne në traditën ilirokristiane kemi koncepte të tilla, për rastet e mësipërme folklori ynë ka fjalën e urtë koka bën koka pëson. Ndërsa nga mitologjia kemi plot, psh themi e shitoi zana etj etj.@Exp mqnse i ke qejf keto kerkimet e fjaleve, desha te pyes fjala KARMA nga vjen dhe nga e ka origjinen se eshte vertet fjale e bukur per ty zberthyer mendoj une.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.