• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

FIALUUR I VOGHEL SCCȣP E LTINISCT

Exp

Administrator
#1
fjaluur-i-vogel-sccup-e-ltinisct.jpg
FIALUUR I VOGHEL
SCCȣP E LTINISCT
MLEƷUN PREI
P. JAK JUNKUT T'SCOCNIIS JEԐU
N'SCKODER T'SCCȣPNIIS 1985

Fjalor i vogël
Shqip e Latinisht (italisht)
mbledhun
prej
Jak Junkut t'shoqërisë Jezu
N'Shkodër T'Shqipërisë 1895


Më ra në duar një tjetër fjalor i shekullit të 19-të
Veçori ka përkthimi, përshtatja apo shqipërimi i termave që në gjuhën shqipe ende nuk ekzistonin.
psh:
gramatikë = shkrojtore
zoologji = shtazfoli
pandologji = gjithëfoli
mineralogji = gurfoli
psikologji = shpirtfoli
botanikë = barfoli
teologji - zotfoli
teolog = zotfols
gjeometri = dheshkroi
gjeometri = dhemas
 

Attachments

Exp

Administrator
#2
o @Poshnjari shiko një interesante
Këtë fjalor e gjen të tek amazon këtu
(mesa di unë deri diku ligji për të drejtat e autorit janë humbasin 70 vite pas vdekjes së autorit)
ky fjalor gjendet edhe online këtu te archive.org marrë nga Universiteti i Harvardit dhe skanuar nga google.
Tani te përshkrimi e thonë që ky libër është publikuar ashtu siç është ma gabime por këta nuk i kanë bërë saktë as titullin
ȣ = Y, Ʒ = DH, Ԑ = Z
libri.jpg
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#3
o @Poshnjari shiko një interesante
Këtë fjalor e gjen të tek amazon këtu
(mesa di unë deri diku ligji për të drejtat e autorit janë humbasin 70 vite pas vdekjes së autorit)
ky fjalor gjendet edhe online këtu te archive.org marrë nga Universiteti i Harvardit dhe skanuar nga google.
Tani te përshkrimi e thonë që ky libër është publikuar ashtu siç është ma gabime por këta nuk i kanë bërë saktë as titullin
ȣ = Y, Ʒ = DH, Ԑ = Z
View attachment 842
Mund ta rregullojmë?
 

Exp

Administrator
#4
Po ça të rregullojmë ne mo. Doja të thoja që dikush, apo dhe amazoni vetë i marrka këta libra jetimë (pa të drejta autori) dhe i publikojnë dhe i shesin...