• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Fosbury flop

Shefi

Administrator
#1
Kjo video që do shihni këtu është pjesë e historisë së kërcimit së larti, në Lojërat Olimpike të vitit 1968 në Meksikë.
Sportistët deri në këtë datë kërcenin me stilin gërshërë, me këmbët para, apo anash, derisa Dick Fosbury
theu rekordin me stilin e tij personal. Menjëherë pas daljes së tij kampion ky stil përdoret tani nga të gjithë dhe mban emrin e tij.
(Fosbury flop = lëshimi fosbëri)


meqë ra llafi e ka bërë dhe Avicii një videoklip për këtë