Nëqoftëse apo në qoftë se?

Dr. Luka

Ushtar legjendar
Anëtar Stafi
Regjistruar
17 Janar 2018
Komente
3,289
Reagimet
1,685
Website
tech-al.info
Si mendoni cila është forma e saktë e kësaj? Nga kërkimet që bëra rezultova se të dyja format janë shumë të përdorura. Dhe këtu bëhet fjalë se forma e përdoru nuk është vetëm nga persona fizik, por edhe juridik dhe shtetëror. Duke përfshirë Ministrin e Arsimit por edhe Akademinë e Shkencave e Shqipërisë.
Tek faqja e MA nuk mund ta përllogarisë dot se sa midha mund të jetë ndryshimi midis nëqoftëse dhe në qoftë se. Por tek AKSH ndryshimin mund ta gjesh kollaj. Aty forma më e përdorur është 9 herë për në qoftë se dhe 4 herë për formën nëqoftëse. Rezultati bëhet fjalë për kërkimet deri në momentin që ngrihet ky diskutim.

Si mendoni cila është forma e saktë e përdorimit?
Unë personalisht jam i mendimit që forma më e drejtë e përdorimi është e bashkuar, pra nëqoftëse.

P.Sh. Ndonjë mund të thotë se këto nuk janë gjëra serioze. Por s'ka gjë, nga diku duhet t'ja fillojmë, le t'ja fillojmë nga gjërat e vogla.

• Pëlqej
Reagimet: Exp
Që të kesh brenda dhe të mos bësh gabim futja shkurt nqs

Si mendoni cila është forma e saktë e kësaj? Nga kërkimet që bëra rezultova se të dyja format janë shumë të përdorura. Dhe këtu bëhet fjalë se forma e përdoru nuk është vetëm nga persona fizik, por edhe juridik dhe shtetëror. Duke përfshirë Ministrin e Arsimit por edhe Akademinë e Shkencave e Shqipërisë.
Tek faqja e MA nuk mund ta përllogarisë dot se sa midha mund të jetë ndryshimi midis nëqoftëse dhe në qoftë se. Por tek AKSH ndryshimin mund ta gjesh kollaj. Aty forma më e përdorur është 9 herë për në qoftë se dhe 4 herë për formën nëqoftëse. Rezultati bëhet fjalë për kërkimet deri në momentin që ngrihet ky diskutim.

Si mendoni cila është forma e saktë e përdorimit?
Unë personalisht jam i mendimit që forma më e drejtë e përdorimi është e bashkuar, pra nëqoftëse.

P.Sh. Ndonjë mund të thotë se këto nuk janë gjëra serioze. Por s'ka gjë, nga diku duhet t'ja fillojmë, le t'ja fillojmë nga gjërat e vogla.
Se harrova unë
Nëqoftëse është GABIM

mënyra e saktë është vetëm
në qoftë se
Opinioni yt nuk ka rëndësi është thjesht opinion edhe ata që punojnë në ministri nuk është se dinë më shumë nga të tjerët janë thjesht punonjës dhe jo gjuhëtarë

Se harrova unë
Nëqoftëse është GABIM

mënyra e saktë është vetëm
në qoftë se
Opinioni yt nuk ka rëndësi është thjesht opinion edhe ata që punojnë në ministri nuk është se dinë më shumë nga të tjerët janë thjesht punonjës dhe jo gjuhëtarë
por ç'të themi për Akademinë e Shkencave të Shqipërisë?

• Haha
Reagimet: Exp
por ç'të themi për Akademinë e Shkencave të Shqipërisë?
atyre u themi të shfletojnë fjalorin e gjuhës shqipe
ti vetë the se po përdorin dy forma njëra është gabim.

fjalori i gjuhës shqipe thotë

Në qoftë se ...
a) përdoret në krye të një fjalie të varur kushtore, që shpreh një kusht, nga plotësimi i të cilit
varet edhe kryerja e veprimit në fjalinë kryesore; po qe se, nëse, në rast se;
b) përdoret në krye të një fjalie të ndërmjetme që shpreh një mëdyshje ose një kusht të zbutur;

po që se.

Ne vitet 90-2000 e thonin me ndarje , pasi filloi te shtohej injoranca me hapjene shkollave private dhe blerjes se diplomave injorantet e shkruanin nje fjale lol
un jam e mendimit qe me perpara e dinin me mire . pra te ndare.

Back