• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

anglisht

 1. Exp

  Dashuri e pamposhtur në luftë - Eros anikate mahan

  Kjo pjesë është marrë nga tragjedia "Antigona" e Sofokliut, një ode, për dashurinë. Në greqishten e lashtë Ἔρως ἀνίκατε μάχαν, Ἔρως, ὃς ἐν κτήμασι πίπτεις, ὃς ἐν μαλακαῖς παρειαῖς νεάνιδος ἐννυχεύεις, φοιτᾷς δ᾽ ὑπερπόντιος ἔν τ᾽ ἀγρονόμοις αὐλαῖς: καί σ᾽ οὔτ᾽ ἀθανάτων φύξιμος οὐδεὶς οὔθ᾽...
 2. Exp

  Trump ndërmjetëson për marrëveshje paqeje midis Serbisë dhe Kosovës

  Trump pushes for breakthrough peace deal between Kosovo, Serbia The Trump administration is working to score what it hopes to be another foreign policy win, this time by encouraging leaders from Serbia and Kosovo to sign a peace agreement in a ceremony that could take place at the White House...
 3. Exp

  Libra në anglishte

  Këtu do shtohen libra të ndryshëm në anglisht. Po e nisim me Plaku dhe Deti të Ernest Heminguej keni për shkarkim librin në formatin pdf si dhe leximin e librit nga videoja në youtube
 4. Exp

  Random stuff

 5. Exp

  Poezi per Skenderbeun nga Henry Longfellow

  Scanderbeg Henry Wadsworth Longfellow (1807–1882) THE BATTLE is fought and won By King Ladislaus the Hun, In fire of hell and death’s frost, On the day of Pentecost. And in rout before his path 5 From the field of battle red Flee all that are not dead Of the...
 6. Shefi

  Ne vetëm fitojmë dhe bëjmë para.

  Gjuha që flasim krijon botën dhe botëkuptimin tonë. Marr shkas nga një bisedë në anglisht që dëgjova para pak kohëve për të bërë një krahasim midis gjuhëve të ndryshme. Në anglisht earn money = fitoj para & win money = fitoj para. Pra gjuha shqipe paska një handikap, pasi ne përdorim të njëjtën...
 7. Exp

  Mësimi i gjuhës angleze

  Mësimi i gjuhës angleze është po aq i rëndësishëm sa dhe i shqipes. Shqipopedia ka portalin e saj të dedikuar gjuhës angleze i cili ka një nga fjalorët më të mirë online, por më shumë fjalori ka mbi 40mijë fjalë, mbi 100 mijë përkthime dhembi 24 mijë shqiptime, dhe akoma vazhdon të pasurohet...
 8. Exp

  Mixed martial arts në shqip

  Mixed martial arts ose MMA përkthimi më i saktë nga aglishtja në shqip është Artet Marciale të Kombinuara
 9. Luka

  Përkthim shqip anglisht

  Më duhët një tekst i përkthyer nga shqip në anglisht. Në review që bëra për programin (software) morën pjesë 30 persona. Tu dërgoj të gjithëve të njëjtën serial?
 10. Exp

  Fjalë anglisht

  AXED Kujtoja se më bënin veshët kur dëgjoja këtë fjalë pasi axe do të thotë pres me sëpatë, apo sëpatë. Kuptimi i kësaj në të folur është pyes pra axe - ask, axed - asked. (fillimisht është përdorur nga zezakët, pasi nuk është se ishin të shkolluar dhe tani po e përdorin edhe latinët, nuk po e...
 11. Exp

  Fjala Okay

  Fjala okay (okej) në gjuhën shqipe ka kuptimin shumë mirë, shkëlqyeshëm, mirë fare por në anglisht ka kuptrimin mirë ose çka, mesatar dmth nëse dikush ju pyet dhe ju thoni okay ka kuptimin çka mirë ndoshta ngaqë tingëllon bukur, apo ne fjalën çka, mirë e kemi tashmë të sistemuar, mund të...