• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Fjala Okay

Exp

Administrator
#1
Fjala okay (okej) në gjuhën shqipe ka kuptimin shumë mirë, shkëlqyeshëm, mirë fare
por në anglisht ka kuptrimin mirë ose çka, mesatar
dmth nëse dikush ju pyet dhe ju thoni okay ka kuptimin çka mirë

ndoshta ngaqë tingëllon bukur, apo ne fjalën çka, mirë e kemi tashmë të sistemuar,
mund të shpjegojë pse e ka marrë këtë superlativë
 

Poshnjari

Administrator
Staff member
#2
desha të shtoj se ka edhe kuptimin në rregull. Në gjuhen shqipe është futur të paktën për dy arsye. E para është se na pëlqen që të fusim fjalë perëndimore, siç është edhe fjala ciao (çao). Dhe e dyta është se mund të shkruhet vetëm me dy shkronja OK.