• Kjo faqe përdor cookies. Duke vazhduar të përdorim këtë faqe, ju jeni duke rënë dakord me përdorimin tonë të cookies. LEXO ME SHUME

Ça the mo

Exp

Administrator
#1
ban.jpg
Fjala që përdoret në shqip është falimentim, fjala që përpiqen keta ullstallarët :omg:
është gabim dhe nuk është në gjuhën shqipe

Pak histori
Fjala bankrupt nga anglishtja e cila fjalë e ka etimologjinë nga italishtja
banca rotta që do të thotë bankë e thyer, sepse fillisht personat që merreshin me dhënie kredish
dilnin në qytet, (siç dalin sot kambistët) në banka, si bankat e shkollës dhe merrin apo jepnin para.
Por nëse personi falimentonte, vinte autoriteti i caktuar, dhe e thyente apo prishte
bankën e tij që të mos vinin të tjerët tek ai pasi ai falimentoi. Dhe prej kësaj del banka rota
 
Last edited:

Exp

Administrator
#3
Ja dhe një tjetër gafë. Edhe pse qënka e vjetër është e paparë. Shënokan fitore këta. Çfarë gazetarie! Çfarë finese dhe elokuence, këta dinë të përdorin metafora dhe eufimizma... Tani mund të jetë robi pro kësaj skuadre por jo kaq hapur.
Ggg.jpg